sourze.se
Artikelbild

Madonnabiografi avslöjar inte mycket nytt

Superstjärnan Madonna har det skrivits många spaltmetrar kring. Denna nya bok är dock en med påfallande få nyheter.

Madonna
Maria Francke
Historiska Media

Journalisten och Madonnafanet Maria Francke har nyligen släppt en bok om den amerikanska superartisten Madonna, där hon snyggt sammanfattar Madonnas liv ur olika synvinklar, som familjebakgrund, musik, dans, sex, privatliv och framtid. För de fans som följt Madonna under årens lopp rymmer dock boken inte någonting nytt. Bokens målgrupp måste snarare vara personer som nyligen upptäckt Madonna som artist och som är svältfödda på att få veta mer. Dessa kommer att få ett utbyte av boken.

En sak jag reagerar på under läsningen är att Maria Francke inte alltid upprätthåller en professionell objektivitet. Istället märker man hur hon konstant försvarar Madonna, speciellt i avsnittet där hon avhandlar TV-journalisten Stina Dabrowski och hennes kommentarer om Madonna, som hon en gång intervjuat.

Bokens format och layout är snygg och med en tydlig indelning i olika teman, men det är också tyvärr allt, för en som redan kan innehållet utantill.


Om författaren

Författare:
Mikael Björnfot

Om artikeln

Publicerad: 14 dec 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: