sourze.se
Artikelbild

Egypten är framtidslandet

Att sekulära krafter skulle styra Egypten vore lika orealistiskt som om om Jehovas vittnen skulle styra Sverige.

Det har hänt mycket i Egypten de sista åren. Naiva västerlänningar trodde att det nu skulle det införas västerländsk demokrati i landet. Demokrati har det förvisso införts, det vill säga att det är majoriteten som bestämmer, men det hela liknar mest teokrati. Det är alltså islam som styr och det är förstås en självklarhet. Att sekulära krafter skulle styra Egypten vore lika orealistiskt som om Jehovas vittnen skulle styra Sverige.

Egypten har tack vare islam blivit ett framtidsland. Och religionen är verkligen fantastisk. Genom den utlovas ett paradis, fyllt av himmelska och jordiska fröjder. Men de som verkligen ligger illa till i Egypten nu är de sekulära. De har inget att hoppas på. Självklart måste man tro att Muslimska Brödraskapet menar allvar och följer sin religion till punkt och pricka. Och vi här i Västerlandet ska inte lägga oss i vad det egyptiska folket sysslar med. Vi har nog med våra egna problem. Till skillnad mot Egypten lever vi inte i ett framtidsland. För oss arma stackare är "livet bara en liten ljusglimt mellan två evigheter utan annan mening än den vi själva kan ge det" Anders Mathlein. Arbetsplikt, umbäranden, psykisk nöd och lidanden, allt krönt av döden är vad livet handlar om. Något efterjordiskt paradis har vi inte att hoppas på.

Att tycka synd om egyptierna är det sista vi ska göra. De kommer att klara sig fint. Visserligen är landet oerhört överbefolkat. Men här gäller det som vanligt att ju fler vi är tillsammans ju gladare blir vi. Och med en sån strålande efterjordisk framtid så finns det all anledning till den glädjen.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 05 dec 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: