sourze.se
Artikelbild

Bortom varje rimligt tvivel

Ännu en fantastiskt skriven spänningsroman av Malin Persson Giolito. Att författaren, som är jurist, vet vad hon skriver om märks tydligt.

Bortom varje rimligt tvivel
Malin Persson Giolito
Piratförlaget


Malin Persson Giolito är jurist, född 1969. Efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon som handläggare på Europeiska kommissionen. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men bor numera med sin man och deras tre barn i Bryssel. Bortom varje rimligt tvivel är hennes tredje roman. Källa: Piratförlaget

Detta är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber. För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka, Karin, och läkaren Stig Ahlin döms till livstids fängelse för mordet. Än i dag har inte folk glömt det bestialiska mordet och Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

En dag säger Sophia Webers gamle professor Hans Segerstad att Sophia ska få en chans att uppfylla det som är varje advokats dröm: "Att få en oskyldig fri". Han vill att hon ska begära resning för Stig Ahlin. Sophia tvekar länge, men efter att läst gamla handlingar om mordet på Karin säger hon ja. Det ses inte med blida ögon av flera av hennes vänner och kollegor. Boken blandas med nutid och dåtid. Nutid när Sophia Weber arbetar med fallet, och pratar med sin älskade morfar, som också varit advokat och även känner till detta brott. Sophia intervjuar en gammal klasskamrat till Karin för att få veta hur hon egentligen var som 15-åring. I dåtid får vi läsare ta del av Karins liv som femtonåring. Tillslut kommer Sophia Weber så långt att Högsta Domstolen bestämmer sig för att ta upp fallet till resning. Men då händer något oförutsett...

Ännu en fantastiskt skriven spänningsroman av Malin Persson Giolito. Välskriven, realistisk och som vanligt väl gestaltad. Att författaren som är jurist vet vad hon skriver om märks tydligt. Hon kan de juridiska koderna och hur det fungerar i praktiken i en rättsprocess och det gör hennes romaner realistiska. Det var en sträckläsarbok, men lite för lång för att jag skulle orka läsa den en hel natt. Jag var tvungen att lägga den ifrån mig för att få några timmars sömn, bara för att fortsätta dagen efter och då läsa klart boken. Nu längtar jag redan efter nästa roman om Sophia Weber.

Betyg 5/5


Om författaren

Författare:
Kristina Simar

Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2012 11:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: