sourze.se
Artikelbild

Sverigedemokraternas sanna ansikte

Erik Almqvist behöver inte skrika "svartskalle!" för att vi ska förstå hans agenda. Det är naturligt för en rasist att uttrycka sig rasistiskt.

"Sanningen kommer alltid fram."

I anslutning till händelserna i den beryktade oredigerade videosekvens där vi ser Christian Westling och Erik Almqvist för övrigt SD:s presssekreterare uttrycka till exempel orden "fitta, hora, babbe, blatte-lover, blatte" och bedriva påhopp mot Soran Ismail, säger Erik Almqvist, en högt uppsatt politiker i Sverigedemokraterna just de orden.

"Sanningen kommer alltid fram." Vissa av oss utanför riksdagen har ju länge förstått sanningen och sett Sverigedemokraternas riktiga ansikte; ett kvinnofientligt, homofientligt, främlingsfientligt parti som styrs av rika män utan vidare verklighetsförankring. För mig är det ingen hemlighet att presssekreteraren för detta pajaseri uttrycker ren rasism på fyllan. Det faller sig naturligt för en rasist att uttrycka rasism.

Jag är trött på att behöva försvara invandrare dag ut och dag in. Det hjälper inte med fakta längre. Jag kan dunka i personer om fakta som beskriver hur viktig invandrarna och invandringen är för välfärden, svensk ekonomi, svenska företag, men inget hjälper. Jag kan förklara att våra ekonomiska problem inte ligger i invandring utan att skattesänkningar och klassklyftor som bara ökat är det största bakomliggande skälet. Jag kan skriva om hur vi går i spåren av alla samhällen som brustit på grund av hatet till medmänniskor och rädslan för det okända.

Men ingen vill ju läsa längre. De flesta jag diskuterar med har inte ens över två källor på vad de argumenterar för, utan bara sväljer Sverigedemokraternas propaganda rakt av. Utan allmänbildning, historia och en vilja att se ett samhälle växa oavsett etnicitet på dem som lever i det, kommer vi aldrig röra oss framåt. Vilket är precis det Sverigedemokraterna vill. Det står till och med i deras partiprogram.

Det upprör mig inte att Erik Almqvist, Christian Westling och Kent Ekeroth han filmade så nej, jag vill inte läsa om hur hans oskuld är central i frågan kallar en kvinna "hora" trots att han skrivit en motion om att motverka just att svenska du läste rätt, "svenska" - andra kvinnor är enligt SD inte lika viktiga kvinnor blir kallade precis det. Det upprör mig inte att de hoppar på en berusad kille som inte gjort dem något. Det upprör mig inte att de oskyldigt hoppat på min favoritkomiker och uttryckt rasistiska påhopp samt förklarat att han inte är svensk, eftersom det är något de tror sig ha rätten att bestämma det. Det upprör mig inte att Erik Almqvist försöker ursäkta sig med att han var full och att det då är okej att tydligt visa sina sanna färger och använda orden man bara älskar att använda för att kränka någon av annat ursprung.

Det som upprör mig, är att 7 procent av mitt älskade lands befolkning gått på deras spel för gallerierna.


Om författaren

Författare:
Angela Larsson

Om artikeln

Publicerad: 15 nov 2012 11:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: