sourze.se
Artikelbild

"Kläderna gör mannen!"

Spelar kläderna någon roll i nattens val? Jennie "Sminkfinken" Johansson bevakar presidentvalet ur ett modeperspektiv.

Den som tror att klädvalet inte spelar någon roll i dessa sammanhang får tänka om. Kandidaterna kan faktiskt förlora röster om de visar sig i "stötande" kläder. Mitt Romney har fått en del kängor i media att försöka vara "publikfriare" i jeans och skjorta för att mannen på gatan ska identifiera sig med honom och ge honom sin röst men det har inte riktigt funkat. Folk vill inte ha en vanlig "Svensson" sittandes i världens mest maktfyllda och ansvarsfulla position; de vill ha en fullblodspolitiker som förstår folkets behov och väl och ve.

Visserligen har Barack Obama en ganska avslappnad stil men den har ändå ett mer strikt drag där kläderna har ett vassare snitt.

Kläderna som presidentkandidaterna har synts i hittills under natten är kostym, där Obama bär en blå slips till en svagt färgad skjorta som ger ett lugnt och samlat intryck, medan Romney bär en kritvit skjorta som ger en hårdare framtoning och som lyser mot hans röda slips. Detta med färger har förresten CNN tagit fasta på och använder toppen på Empire State Building för att visa vem som leder.

Och apropå snitsiga slipsar väckte statsvetaren Sören Holmbergs traditionella valslips glada uttrop på både Twitter och Facebook en ljusröd historia med små vita valar på! Way to go, Sören!

För oss modeintresserade så har för övrigt Michelle Obama sopat Vita Huset rent från puffade 80-talsfrisyrer och ryschpysch på tillhörande sedesamma och ofta osmickrande kläder för presidentfruarna. Sista stilikonen innan Michelle var Jackie O. Michelle Obama är beviset på att du kan vara driftig, medveten, engagerad och ändå välja att vara snyggt klädd!


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 07 nov 2012 01:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: