sourze.se
Artikelbild

Papperstidningarna är hotade

Varför stänger inte papperstidningarna sina e-tidningar och motverkar att deras nyheter och artiklar kopieras?

De flesta papperstidningar erbjuder delar av sitt innehåll gratis som e-tidning på Internet. Aftonbladet är ett undantag; där får man betala för vissa artiklar av veckotidningskaraktär i "Aftonbladet plus".

Jag antar att de rikligt förekommande annonserna finansierar e-tidningarna. De är ett irritationsmoment, men vem vill klaga på något man får gratis? Man gör sitt bästa för att trycka bort reklamen, men ibland fastnar man så att man behöver starta om eller sanera datorn på grund av dessa efterhängsna budskap.

Papperstidningarna har det svårt, får man veta. Upplagorna sjunker och intäkterna minskar. Vi som älskar professionell journalistik är förvånade. Varför stänger inte papperstidningarna sina e-tidningar och motverkar att deras nyheter och artiklar kopieras? Visst kan enskilda förmedla nyheter man hört och läst, men det kräver kompetent journalistik för att personer ska vilja läsa artiklar och företag ska ha intresse att annonsera.

Skulle papperstidningarna gå samman och slopa sina e-tidningar så skulle alla seriösa läsare dras till dem för att få kvalificerad information och nyheter om vad som händer i världen, och vart vi är på väg i värld och samhälle.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 29 okt 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: