sourze.se
Artikelbild

Hemlöshet är enbart politikernas fel

På grund av ett odemokratiskt och ansvarslöst tillvägagångssätt hålls våra fattiga och hemlösa människor kvar i olika system mot sin vilja.

Valet mellan hemlöshet eller inte hemlöshet bestäms av giriga byggherrar, inkluderat allas vår politiskt styrda allmännytta. Våra minst 34 000 fattiga eller hemlösa individer vi har i Sverige, cementeras i detta ovärdiga tillstånd av de system vi byggt upp runt dessa människor.

En bidragande orsak till detta är alla olika "i mån av plats"-boenden härbärgen som finns att tillgå. De som till vardags nämns som "tak över huvudet-garantin" och är en mycket luddigt framtagen "garanti", då vi i regeringsformen redan har "rätten till bostad" instiftad.

Dessa vidriga system upprätthålls av bland annat utförsäljningen av allmännyttans billiga hyresrätter. Våra politiker har under ganska många år obemärkt grundat och sålt ut av allas våra äldre billiga hyresrätter, vilket alliansen nu uppenbarligen gör allt för att slutföra.

På detta mycket odemokratiska och ansvarslösa tillvägagångssätt hålls, i den rådande bristen på billiga hyresrätter, våra fattiga eller hemlösa människor kvar mot sin vilja i olika system. Då vi heller inte, på grund av byggbranschens vinstintresse, vill bygga billiga bostäder där folk har råd att bo kvar, görs istället i vidsträckt omfattning hemlösa om till föremål för sociala och medicinska experiment.

Dessutom görs alla dessa vidriga ekonomiska exploateringar på hemlösa individers bekostnad, vilket inte bara är "grova brott mot de mänskliga rättigheterna" utan också "brott mot mänskligheten", enligt definitionerna i The ICC Rome Statute.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 24 okt 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: