sourze.se
Artikelbild

Nya sporter till OS - mina förslag

Man borde rensa ut en hel del bisarra sporter från OS och ersätta dem med andra mycket bättre och publikvänliga dito. Här är mina förslag.

Vid det senaste OS rapporterades det om rätt märkliga sporter som man tävlade i. Mest märklig framstår badminton, där spelet av allt att döma går ut på att inte vilja vinna. Brottning är även en besynnerlig sport. Man skulle anta att det går ut på att två karlar eller kvinnor med blomkålsöron försöker lägga ned varandra i backen och den som lyckas med detta vinner, men se icke. Där finns en hel uppsjö mystiska regler som gör att de tävlande, deras ledare eller inte ens de experter som tillkallats egentligen inte vet vad det går ut på.

Därför bör man rensa ut en hel del av dessa bisarra sporter och ersätta dem med andra mycket bättre och publikvänliga sporter. Här är mina förslag till nya sporter på OS-programmet.

Kuvelting
Kuvelting är en äktnorsk sport som går ut på att medelst handkraft utan redskap välta omkull en normalväxt kossa av låglandsras. Många har försökt med detta men fysikens lagar är på kossans sida, kossan väger ca 600 kilo och står på fyra ben varför ingen, ännu, har lyckats välta omkull en kossa. I sanning en sport i Monsieur Pierre de Coubertins anda.

Kärringkånk
Kärringkånk är en finsk sport som går ut på att ta sig runt en hinderbana bärandes sin lagvigda eller sambo inget fusk därvidlag tillåts. Flera typer av bärning är möjliga, kvinnan kan rida på ryggen, bäras över axeln eller bäras med "estnisk stil", där kvinnan bärs upp och ner med benen över mannens axlar, samtidigt som hon håller sig fast vid hans midja. Det är obligatorisk med hjälm på den kånkade parten. VM hålls varje år i Finland, där vinnaren vinner den kånkades vikt i öl. VM har hittills dominerats av finländare och ester.
Pärk
Pärk är en sport med anor från medeltiden som utövas framförallt på Gotland. Pärk är en lagsport där man spelar med en liten boll, sju spelare och en 30 meter bred spelplan, som kan vara hur lång som helst. Reglerna vad gäller Pärk är rätt diffusa och förstås endast av gutar och då endast då de blivit styrkta med gotlandsdricka. En slags mäsk som beskrevs av Frans G. Bengtsson som "dragöl" Röde orm i ÖsterledMasktjusning
I den ädla sporten masktjusning tilldelas var tävlande en bit inrutat mark. Sedan skall man på valfritt sätt vatten och el undantaget locka upp så många maskar man kan ur underjorden. Den som lyckas locka upp flest maskar vinner. Metoderna skiljer sig åt en del slår med spett i backen, andra spelar Lady Gaga för maskarnaSlutligen för vinter-OS en klassiker från Killinggänget, parallell yoghurt.
Om författaren

Författare:
Leif-Arne Undvall

Om artikeln

Publicerad: 20 aug 2012 13:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: