sourze.se
Artikelbild

Angus Liddell: "Varje dag är viktig, och varje kram"

Sourzeredaktionen intervjuar fredagskrönikören Angus Liddell om inspirationen, äktenskapet och den perfekta fredagskvällen.

Hej Angus, hur står det till med dig idag?

En allvarlig fråga det där, var försiktig så att ingen svarar: "Ja, har du en stesolid och fyra timmar så ska jag berätta!". Nej, skämt åsido så är jag faktiskt sjukskriven, och fackföreningen företräder mig i en sak som rör arbetsgivaren och mig. Men om jag förstår hur man har skött sådant här tidigare, så kommer jag inte att kunna berätta något om det här senare heller... utan när allt är klart, och vi är överens, så lägger alla locket på och blickar framår. Vilket är helt rätt, det är inte frågan om att hänga ut någon utan helt enkelt finna en lösning.

Du har skrivit Sourzes Fredagskrönika ett bra tag nu, och du verkar inte ha några problem med att komma på lustiga minnen och anekdoter att berätta, vecka efter vecka. Tar de aldrig slut?

Jag anser att man är sin egen aktivator. Om man bara följer ramar och riktlinjer så händer det sällan så mycket, men det minsta lilla man gör som går utanför det vanliga som till exempel att stanna för någon som fått punktering, eller hjälpa någon bära tunga kassar, så börjar det hända saker. Jag tror att det hänger ihop med att alla människor är fantastiska, och så fort tillfälle ges så blommar de ut på alla sätt och vis. Ibland blir otack lönen, men då blir man bara gladare att man ser sitt eget ansikte när man blickar i spegeln på morgonen, och inte den andre otacksamma människans. En win win-situation. Att till exempel skriva något på Sourze kan ge mejl från nyfikna eller intresserade av samma ämne, och vips så har man en ny bekant. Så regeln är att alla har möjligheter till förändring av den gråa vardagen, det gäller bara att våga ta ett steg i fel riktning så att säga. Fast ibland hoppas man givetvis att det kan vara lugnt ett tag när det blir lite mycket.

Du skriver ofta om din fru, och händelser som hon har varit inblandad i. Vad tycker hon om att vara en del av din krönika?

Ja du, vad gäller min fru så förundras jag mer för varje dag att det kan finnas någon så jädrans bra människa. Vi har varit tillsammans i 23 år nu, och jag skulle gifta om mig med henne hundra gånger om. Hon kan fan allt, från att dra el i ett hus till att gjuta ett golv, laga mat som smakar fantastiskt och ta hand om hela vår familj dag som natt, 24/7. Jag kan inte fatta att just jag hade turen att finna denna tjej alltså. Just nu håller hon på att utbilda sig till lackerare, till bil alltså. Hon är bara så jäkla cool! Hon kan trixa med en fotboll i timmar utan att tappa den och åka skateboard och roller, måla och tapetsera, snickra och svetsa, och hon är en jäkel på att hångla också. Ja, hon är nästan hälften så bra som jag, men hon vägrar läsa det jag skriver av rädsla för att hon finns med i texten. Jag brukar säga "Lugn älskling, du tror väl inte jag skriver om dig inte?"

I början läste hon bara sexfrågorna Sourzes sex- och kärleksspalt, red anm. men en dag sa hon "Det ska minsann bli mer spännande än på länge att gå och lägga sig inatt!" . När jag frågade vad hon menade så sa hon "Jag läste precis att du skrev om vikten av förspel, vad kul att du lärt dig något nytt."

Så hon har humor också, så att säga. Svaret på din fråga blir således att hon inte vet att hon finns med, så jag kan skriva precis vad jag vill!


Någonting som återkommer i dina texter på Sourze, är ditt engagemang för svaga och utsatta människor. Bryr vi oss för lite om våra medmänniskor idag?

Jag tror inte vi har tid ens, med det flöde av info som kommer dagligen. Allt ska gå så fort och så mycket ska hinnas med, från att laga mat, dagishämtningar, jobb och karriär, kärleksliv, handla och städa, sova och äta rätt... att hinna bry sig om andra finns knappt på kartan, men där fyller faktiskt Sourze också en viktig funktion. De som inte hinner ta reda på viktiga saker och om vilka som har det dåligt eller behöver hjälp, behöver bara läsa på Sourze för att finna guldkornen som andra tagit fram. Orättvisor och fula grepp avhandlas ofta här.

Och sedan önskar man att alla barn skulle få samma start i livet men så är tyvärr inte fallet och då gäller det att vi som kan tar hand om fosterbarn och ställer upp som kontaktfamiljer åt socialförvaltningen, eller som övervakare åt ungdomar som haft det jobbigt. Det finns en medfödd sak i oss som ska aktiveras när någon mår dåligt eller mobbas, men den är inte lika aktiverad hos alla och det är synd. Då hade bufflarna och kaxiga direktörer fått huka sig i bänkarna. Tänk bara om alla skulle reagera på en orättvisa genom att ställa sig upp och säga samtidigt: "Hallå där, ge fan i att vara dum!" Ja, det skulle vara fantastiskt.

På fredagarna uppmanar du ofta dina läsare att ta hand om sina nära och kära - och äta godis! Hur ser en perfekt fredagskväll ut hemma hos dig?

Båda sönerna och deras flickvänner samt frugan och jag, med chips, godis, starkt kaffe och sällskapspel som Trivial Pursuit till exempel. Och att alla mår bra - jäklar vad det är gott att leva när allt är på plats! Man ska njuta av varje dag för livet är tyvärr så, att det kan ta slut med en olycka eller våldsdåd, och plötsligt står vi där med enbart minnen. Lever man rätt så kan man i alla fall minnas alla underbara fredagar som varit istället för att sörja det som kunde varit. Varje dag är viktig, och varje kram. Enbart frågan "När gav du din fru en tungkyss senast?" är tillräcklig för att man ska förstå om man slappnat till.

Detta får jag fan i mig hoppas att hon inte läser, för då är det riktigt jäkla kalkat!Om författaren

Författare:
Redaktionen Sourze

Om artikeln

Publicerad: 20 aug 2012 09:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: