sourze.se
Artikelbild

Loreen mardrömsartist för de som jobbar med henne

Bakom fasaden lurar en hemlighet.

Ikväll tävlar Loreen i Eurovision Song Contest i Baku, med det svenska bidraget “Euphoria". Om vi ska tro allting som står i kvällstidningarna kommer Loreen att ta hem segern och somliga räknar redan med att 2013 års Eurovision ska äga rum i Globen - eller varför inte Friends Arena. Det är onekligen ett faktum att denna Loreen på sistone blivit svenska folkets nya älskling och om vi ska tro på Christer Björkman, vilket jag inte rekommenderar att ni gör, är Loreen en av de största attraktionerna i Baku just nu. På SRs P1 morgon i morse berättade Björkman hur praktiskt taget varenda kotte i Baku bugar och bocker när Loreen gör entré. Det sägs också att Loreen “vilar upp sin röst" och det finns en ändlös rad av förklaringar om varför hon inte deltar i evenemang, intervjuer m.m. Tro mig - Christer Björkman säger inte allting till svenska folket. Det finns en hel del mer att säga.

För bakom denna fasdaden lurar en hemlighet. Det är en hemlighet som såvitt jag kan bedöma inget massmedium i Sverige ännu kommit på, eller rättare sagt så kan det hända att de kommit på saken men i deras iver att hylla vår nya stjärna har de möjligen valt att dölja saken för mediekonsumenterna, inte för att skydda den nya svenska popstjärnan utan snarare för att spara saken till föremål för lösnummerförsäljning vid någon tidpunkt efter Eurovisions tävlingen är slut, och om hon skulle vinna kan ni räkna med att det inte dröjer särskilt länge innan ni kommer att läsa om det jag nu skriver:

Enligt säkra källor i musikbranschen, som jag nyss talat med, anses Loreen vara en av det krångligaste och rentutsagt jobbigaste artister som stått på en svensk scen i modern tid. Enligt min källa är hon att jämföra med Leila K när hon fick sitt genombrott med Rob ‘n’ Raz och låten “Got to get". Hon retar gallfeber på de flesta i sin omgivning och är, enligt min säkra källa en mardrömsartist för de som jobbar med henne.

Om man slår upp Loreen på Wikipedea kan man läsa om hur hon, efter att ha slagits ut ur Idol blev ändå “upptäckt" av Måns Zelmerlöv. Det är sant, men man kan undra var han har tagit vägen? Sanningen är att Måns Zelmerlöv, som är en av de klokaste och mest driftiga personer i den svenska underhållningsbranschen just nu, trodde så mycket på Loreen att han grundade ett nytt skivbolag särskilt för hennes skull. Bolaget hette “Mohito Music" och startades tillsammans med producenten Moh Denebi. Men det dröjde inte särskilt länge innan den seriösa Måns Zelmerlöv fick nog och tröttnade på Loreen, och för att slippa få spader sålde han sin nyfunna guldkalvs artistkontrakt till Warner Music för att, såsom min källa beskriver det, “bli av med henne".

Jag känner igen känslan. På 80-talet hade jag en artist som var mycket folkkär, men så inih-lvete jobbig att en dag kom personalen in till mig och sade “Det är hon eller oss! Du får välja.". Och resultatet blev att jag fick sparka henne och bryta skivkontraktet. Jag upprepar - detta var en av Sveriges mest folkkära artister.

Och om ni vill få bekräftat varför Måns Zelmerlöv gjorde sig av med Loreen föreslår jag att ni följer denna nya stjärnas karriär under de närmaste månaderna. Naturligtvis vill jag, som svensk, att hon ska vinna i Baku, och jag tycker hennes låt och hennes framträdande är kanon. Hon är en mycket duktig sångerska och det kanske skulle löna sig att slå vad om hennes eventuella seger på lördag, men om jag ville tjäna en garanterad slant hos vadslagningsbolagen skulle jag heller slå vad om att Loreen kommer strula till sin egen karriär redan innan årsskiftet, då alla i branschen kommer att tröttna på henne. Det är synd, men så där är det ibland med artister, och i synnerhet artister som är superduktiga.

Ni som är skeptiska till denna artikeln - vänta och se! Men under tiden låt oss alla hålla andan och hoppas på att hon vinner för Sverige. Men jag skulle inte vilja byta yrke med personalen på Warner Music just nu !


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 24 maj 2012 14:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: