sourze.se

På date-1

Følsomhed og dating.

PÅ DATE!
1/2
af Jette Steen
Helle, er en kvinde på 60 år. En dag, får hun et tilbud om at være med på en af de populære datingsider på nettet i tre dage, ganske gratis.
Hun var blevet skilt fra sin mand, cirka 15 år tidligere, efter eget ønske og havde derefter haft korte såvel som længere varende forhold. Men, hun havde haft svært ved at indgå i et nyt ægteskab.
Skuffelsen over at hendes mand i den grad havde ændret sig fra at have været en sød og rar ung mand til at blive en tyran, der forsøgte sig med såvel psykisk som efterhånden også fysisk vold gjorde, at hun havde svært ved igen at tro på kærligheden.
Hun havde et par gange indvilliget i at date nogen, hun ikke kendte og det havde langt fra været en succes, så hun havde helt roligt affundet sig med tanken.
Hvis han kommer, så er det dejligt, ellers er der ikke noget at gøre ved det. Hellere være alene end havne i et forkert forhold igen og desuden havde hun jo klaret sig selv og børnene ganske godt og børnene var kommet godt i vej.
Men, det var en af de dage, hvor hun savnede tosomheden, så hun gik ind på datingsiden og sendte et par smil, til nogle af dem, der efter datingsidens redaktions mening passede godt til hende.
Hun fik hurtigt en invitation fra Per til at svare på yderligere spørgsmål, hvilket hun indvilligede i. Et af hans spørgsmål var, om hun mente, det var i orden at levne mad, eller om man skulle spise op? Et andet var, om det var i orden at skrive sammen med andre datere samtidig?
Hun svarede straks, at hun så sandelig ikke havde i sinde at spise op, hvis det var noget, hun ikke brød sig om eller ikke følte, hun havde godt af. Men at man selvfølgelig burde tilstræbe det, hvis man selv havde øst op.
Derpå svarede hun, at eftersom man jo var på datingsiden for at researche, var det da ok at skrive med andre. Hun tænkte et øjeblik på, at hun nærmest var startet med at skælde ham ud, men omvendt var det jo ikke til gavn for nogen, at lyve om sine meninger på nuværende tidspunkt.
Han svarede tilbage, at han da også havde ment, at det var, når man selv havde øst op og at han bare ikke mente at mennesker med pli, datede flere på en gang. Han havde flere spørgsmål og de skrev videre sammen uden for datingsiden.
Han havde tilsyneladende været alt lige fra journalist og udenrigskorrespondent til skoleleder og forfatter med mere og alt tydede på de bedste værdier og intentioner fra hans side. Hun undrede sig godt nok over, at han stavede så dårligt, men tænkte at han jo nok sikkert altid havde haft nogen til at læse korrektur for sig, hvilket man jo i højere grad havde tidligere.
Hun havde beskrevet for ham i en mail, at hun skrev teatermanuskripter og at hun da også var kommet igennem med nogle stykker og han vendte tilbage med en gribende beretning om, hvordan han hjalp utilpassede unge mennesker. Jo, han lød sandelig som et fint og godt menneske og det fik hende straks til at opgive sit telefonnummer.
Han ringede hurtigt derefter og selv om han allerede der talte utroligt meget, indvilligede hun i at mødes med ham, blot ikke hos ham, som han ønskede det. Belært af tidligere totale misforståelser fastholdt hun, at de skulle mødes på neutral grund.
Hun tænkte meget på, hvilket unikt og hjælpsomt menneske han måtte være. Kan det tænkes, at jeg virkelig skal mødes med en mand nu, som deler meninger og værdier med mig selv?
Om natten drømte hun om, at have ham med til de kommende fester, som hun var inviteret til og om, at de flyttede sammen i hendes yndlings hus og blev gift.
Ved brylluppet holdt han en glimrende tale, hvori han fortalte om, hvordan de begge havde gået og længtes og de sang:

"BUT I STILL HAVEN´T FOUND, WHAT I AM LOOKING FOR."

Dernæst fortalte han om, hvordan de følte det nu og de sang:

"NOGEN SI´ER AT TID LÆGER ALLE SÅR
DER GÅR LANG, LANG TID, FØR MAN HELT FORSTÅR
ALLE ØNSKEDRØMME IKKE BLI´R TIL VIRKELIGHED
MEN EN SMULE ØMHED KAN HENTE MÅNEN NED
HVIS NU LYKKEN FINDES, MÅ DET VÆRE DER, HVOR DU ER
DET SI´R JEG KUN FORDI, NÅR DU ER NÆR
KAN JEG MÆRKE HJERTET BANKE VILDT HERINDE I MIG
DET KU´ JO TYDE PÅ, JEG ELSKER DIG."

Hun tænkte også meget på, hvad hun skulle tage på, for at tage sig godt ud, eftersom hun jo godt var klar over, at hun havde taget nogle kilo på i den sidste tid, som havde været ret presset for hende.
Faktisk blev hun enig med sig selv om, at det var sidste gang, hun ville bruge så megen energi på at date nogen som helst. Går det, så går det og ellers så kan det fandeme også være lige meget.


Om författaren

Författare:
Jette Steen

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2012 11:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: