sourze.se
Artikelbild

Ilmar Reepalus uttalanden: Stopp - här går gränsen!

Varför tar vi inte konflikten? Är vi oroliga för att Sverigedemokrater med flera ska bli arga?

Egentligen borde vi alla, med politiker i spetsen, gå man ur huse, ut på gator, stå i alléer, på torg och avenyer, gå ut tillsammans, samtliga borde vi och tjuta, skrika ropa högt så det hörs tydligt: "Stopp - här går gränsen för vad vi accepterar i vårt land!"

Vi borde göra det ofta, även när det inte behövs, bara för att påminna varandra. Men vi gör det inte. Istället används ord som "olämpligt", "beklagligt" eller "det har inte varit bra" - ja, om det alls sägs något.

Löfven S: "Uttalandena har inte varit bra."

Israels ambassadör: "Det är totalt oacceptabelt att judar i Malmö utsätts för attacker och trakasserier. Antisemitismen är den värsta formen av rasism som mänskligheten upplevt, och vi har alla ett ansvar att stoppa och fördöma den."

En ambassadör från ett annat land undervisar oss i hur ett klart uttalande kan låta. Vem säger så från vårt håll, vilken ledande svensk politiker har uttalat sig så tydligt?

Hur kan en så högt uppsatt person som Ilmar Reepalu gång på gång häva ur sig floskler - som att judar borde tala om att de inte tycker det Israel gör är bra, för att slippa bli misshandlade i Malmö... ja, låt mig upprepa det där:

Reepalu menar alltså att judar, svenska medborgare som blir förföljda eller misshandlade i Malmö, bör tala om att de inte gillar Israels agerande i Mellanöstern för att slippa förföljelse och misshandel i Malmö !. Jag tar det en gång till: Om offret vill vara så vänligt att be om ursäkt, så kanske förövaren kan tänka sig att slå lite mindre ?. Detta får inte starkare reaktioner än partiledare Löfvens "inte varit bra". Det är märkligt, och Reepalu sitter lugnt kvar.

Varför tar vi inte konflikten? Är vi oroliga för att Sverigedemokrater med flera ska bli arga? Tror vi att man kan tiga ihjäl obildade eller antisemitiska personer, tror vi kanske att vi dämpar deras lust att handla, att vi dämpar lusten hos de extremister som tycker att våld är en berättigad metod? Historien visar att det inte hjälper nämnvärt att tiga ihjäl något alls - tvärtom!

Ja, egentligen borde vi alla, med politiker i spetsen, gå man ur huse, gå ut på gator, torg och avenyer, tillsammans samtliga borde vi gå ut och tjuta, skrika, ropa: "Stopp, här går gränsen för vad vi accepterar i vårt land!"

Vi borde göra det ofta, bara för att påminna varandra. Men vi gör det inte...

Och sådana som Reepalu sitter lugnt kvar och fortsätter, och det kan väl tyckas vara lite "mindre bra", eller vad?


Om författaren

Författare:
Henry Bronett

Om artikeln

Publicerad: 04 apr 2012 12:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: