sourze.se

Enäggstvillingars död - ett mysterium?

Fox News rapporterar om ett omskrivet dödsfall som inträffade i El Dorado County, Kalifornien.

Fox News rapporterar om ett omskrivit dödsfall som inträffade i El Dorado County, Kalifornien. Patricia och Joan Miller var enäggstvillingar som genomförde sina drömmar tillsammans. Som barn uppträdde systrarna med Bing Crosby och köpte ett hus i Kaliforniens pittoreska South Lake Tahoe.

Deras delade liv slutade i förra veckan i en mystisk dubbeldöd i deras hus. En kropp återfanns i ett sovrum längst ner och den andra i hallen strax utanför. De var båda 73 år gamla.

Det fanns inget blod, inga tecken på bråk. Ingenting tydde på att kvinnorna hade permanenta hälsoproblem. Huset var välstädat, motsatsen brukar gälla vid mental eller fysisk sjukdom.

Det var precis som om de två systrarna, sedan länge den andres sällskap, inte kunde leva utan varandra, säger detektiv Matt Harwood från El Dorado County Sheriff´s kontor.

"Min uppfattning är att en dog och den andre inte kunde uthärda detta", säger Harwood som inte har kunnat finna några nära vänner eller nära släktingar. "Det ser som en naturlig död men vi försöker få fram en bild av hur det har gått till".

"Normalt lämnar inte polisen ut namnen på de avlidna utan först informera deras släktingar, men systrarnas liv, höljda i dunkel, har gjort detta omöjligt", fortsätter Harwood.

Aldrig gifta och utan barn och sällskapsdjur, hade systrarna Miller sedan länge dragit sig tillbaka i sitt fyrarums hus, som de köpte 1976. När människor ringde dem, hittade de på alla möjliga ursäkter för att kunna avsluta samtalet. Utan orsak slutade de skicka födelsedagskort till en barndomsvän. Och vid de få tillfällen de lämnade huset pratade de inte med grannarna.

"Omständigheterna runt deras död är något av en gåta" säger Harwood. "Dessa båda hade bara varandra och vi vill gärna. Åtminstone för deras skull, underrätta familjen".
En granne såg en ambulans vid huset för ett år sedan och antog att systrarna hade blivit sjuka.

Någon bad polisen att regelbundet kolla huset. När polisen anlände den 25 februari för en rutinkontroll, svarade ingen vid dörren. Nästa dag forcerade poliserna dörren och fann kropparna.

När nyheten om dödsfallen spreds, ringde många äldre innevånare i South Lake Tahoe till polisen och berättade att de hade bott nära systrarna, i en del fall i årtionden, och hade knappast sett till någon av dem. En annan person skickade ett vykort som påstod att systrarna var de enda överlevande i familjen sedan deras mor dött och deras bror dog i kriget.

Telefonsamtal till flera äldre boende och till sociala grupper gav ingenting och många kommunala ledare sa att de aldrig hört talas om systrarna Miller.

Joan Miller arbetade som revisor vid Lake Tahoe Unified School District från 1979 till 1984. Patricia Miller, som körde en vit cabriolet med röd läderklädsel, arbetade i El Dorado County´s sociala kontor under samma period.

"Systrarna Miller var vänliga och berättade ofta historier om deras sångkarriär. De sa att de hade uppträtt i Yosemite National Park och när deras mo kom på besök från Oregon, åt de alla hos Betty Mitchell, en nära vän."

Men systrarna höll sig på sin kant. När Betty Michell försökte övertala dem att gå med i en kommunal kör, avböjde de. Systrarna Miller diskuterade aldrig sina privata liv.

De höll sig för sig själva, sa Mitchell. "Jag visste inte ens om de hade syskon".

Systrarna Miller växte upp i Portland, Oregon innan de flyttade till San Francisco, där Joan Miller gick i college. De båda kvinnorna uppträdde i en TV show på 50-talet som hette "The Hoffman Hayride" och poserade på en bild tillsammans med Bing Crosby som barn.

Systrarna var aldrig intresserade av dating eller att utöka sitt sociala nätverk.

"Allt de hade var varandra och det var precis så de ville ha det", säger Harwood. "Som tvilling har man ett band, man står varandra mycket nära, det är nästan som att vara gift, och det är ett band som ingen annan förstår", säger Joyce Petersen som representerar International Twins Association.

Systrarna Miller tycktes vara i dålig hälsa den senaste tiden och hade behandlats för undernäring och uttorkning för ett år sedan, säger Harwood.


Om författaren

Författare:
Bo Dunfors

Om artikeln

Publicerad: 15 mar 2012 08:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: