sourze.se
Artikelbild

Whitney Houston själv är ansvarig för sin tragiska död

Whitney Houston, drottningen av pop, är död. Hon hade en superkarriär på 1980- och 90-talen, men sedan kom drogerna...

Whitney Houston, drottningen av pop, är död. Hon hade en superkarriär på 1980- och 90-talen, men sedan kom drogerna allt mer in i bilden, som de så ofta gör bland de som lever värre än vi andra. Det går nu rykten om att hon började med droger redan när hon var 14 år, det kommer anklagelser mot Bobby Brown, hennes forne man och snart kommer någon läkare bli anklagad, precis som för kungen av pop, Michael Jackson.

Nå, musiken finns kvar, men den lämnar en sorg och den musik som skulle kunna ha kommit lämnas ogjord. Barnen lämnas kvar.

Konstigt att hon inte åkte in i någon razzia när hon höll på med crack, det skulle varit en enkel sak för polisen att göra ett tillslag och finna knark i högar. Men hon fick knarka i fred. Det är märklig hur vi missbrukare kan lämnas i fred år efter år, det är märkligt hur svårt det är att bli tvångsvårdad. Och speciellt när man har barn. Det får gå som det vill och det gjorde det för Whitney Houston, som nu är död. Missbrukare dör över hela världen i parti och minut.

I ett intervjuprogram ville inte Whitney kalla sig missbrukare, utan kallade det ett dåligt beteende, som hon kunde bli av med. Som det ser ut nu så blev hon inte det. Kvällen innan hon dog såg hon ok ut, frisk och levande. Vad som hände i det där hotellrummet vet ingen hittills, hennes vakt hittade henne tillsammans med brandkårspersonal. Var det eld inblandat - eller var det en vanlig överdos?

Whitney själv är den som är ansvarig, vad än tidningarna kommer att spekulera om. Det är bara ett sätt att sälja lösnummer, att skylla på andra. Men sorgen blir inte mindre för det. Drottningen är död - och det är sorgligt.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 13 feb 2012 10:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: