sourze.se
Artikelbild

Topplista: Årets bästa och sämsta

Fem höjd- och lågpunkter under året 2011 - och en extra jumboplats.

HÖJDPUNKTERNA

1. Den arabiska våren. Slut på diktaturerna. Nu är det Syrien kvar - det är bara en fråga om tid....
2. Att Riksåklagaren tog sitt förnuft till fånga och inledde en ny förundersökning i fallet om den oskyldigt morddömde Ari Mattinen.
3. Att det bevisades att den så kallade “kungabilden" handlade om en manipulerad bild.
4. Zlatans bok - till och med jag som är ointresserad av fotboll blir imponerad!
5. Att Tomas Tranströmer fick Nobelpriset i litteratur. En stor seger för den svenska kulturen - det var på tiden!LÅGPUNKTERNA

1. Dådet på Utøya - det är nu bevisat att “sånt kan inträffa i Skandinavien".
2. Migrationsverkets tröghet när det gäller flera utvisningsbeslut, och i synnerhet beslutet avseende en 91-årig ukrainsk kvinna.
3. Socialdemokraternas hantering av Juholt-krisen - S är ett självmordsbenäget parti!
4. Dödandet av Usama bin Laden och Muammar Ghadaffi; det var lika barbariska handlingar som vad de anklagades för. De borde ha ställts inför rätta.
5. Göran Lambertz försök att ändra grundlagen. Han har säkert goda uppsåt. Problemet är dock att ingen förutom karln själv tycks begripa vad han pysslar med i HD.JUMBO-LÅGPUNKTEN

Det patetiska försöket av Thomas Mattsson Chefredaktör på Expressen och Jan Helin Chefredaktör på Aftonbladet att avsätta Kungen. Monarkin har funnits flera århundraden längre än deras blaskor. Så Kungen och hans gäng jagade brudar en gång i tiden för hundra år sedan. Vem bryr sig? Ska vi börja snacka om alla journalisters dåliga leverne? Då skulle man behöva flera löpsedlar än de som publicerats om Kungen. Det är synnerligen Aftonbladet och Expressen - inte kungen - som skadat monarkin. Frågan är om dessa blaskor kan tänka sig att “vända blad" och i stället koncentrera sig på prinsen eller prinsessan som är på väg?


Gott nytt 2012!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 30 dec 2011 13:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: