sourze.se
Artikelbild

Kära Angela Larsson

Alexandra Brunell, sekreterare hos Jimmie Åkesson, svarar på det öppna brev till Åkesson som publicerades på Sourze den 10 oktober. Hon menar att kritiken bygger på missuppfattningar om SD:s politik.

Kära Angela Larsson,

När jag läste ditt brev till Jimmie Åkesson noterade jag att du har fått en hel del saker om bakfoten angående vår politik och tänkte nu därför försöka förklara för dig hur det egentligen ligger till. Jag kan förstå att du har missuppfattat en del saker efter som det i medierna ofta förekommer en falsk bild av Sverigedemokraterna. För oss, för mig och för Jimmie Åkesson är det därför viktigt att berätta vad vi egentligen tycker och även varför vi tycker som vi gör.

Att vi skulle vilja "kasta ut" alla invandrare är ett argument som ständigt förekommer i debatter mot oss. Att det är vanligt förekommande gör det dock inte till en sanning. Vi har nämligen inget principiellt emot invandring som fenomen. Sverige har alltid haft invandring och historiskt sett har detta funkat bra. Under de senaste decennierna har vi dock tagit in fler människor än vi har resurser att klara av vilket har lett till segregation och splittring i det svenska samhället. En splittring som vi Sverigedemokrater inte ser som önskvärd. Dagens invandring har med andra ord kommit att belasta och stjälpa vårt samhälle mer än att hjälpa.

Svenska politiker erkänner att Sveriges invandringspolitik inte fungerar och alla är överens om att något bör göras. Vad som bör göras råder det dock delade meningar om. Vissa tror att problemen kan lösas genom att upprätta fler fritidsgårdar, lägga mer pengar på SFI-undervisning och genom att låta staten betala den största delen av nyanlända invandrares löner. Sverigedemokraterna tror istället att vi måste fokusera på de människor, svenskar och invandrare, som redan bor här innan vi tar in fler som vi inte har resurser att ta hand om. Sverige har redan arbetslöshet och bostadsbrist så det räcker. Varför ska vi då fortsätta driva en invandringspolitik som förvärrar dessa problem?

Nej, Sverigedemokraterna vill inte kasta ut alla invandrare. Däremot föreslår vi en begränsning av asyl- och anhöriginvandringen till Sverige med 90 . Detta betyder inte att de som redan fått komma till Sverige inte skulle få vara kvar här längre. Begränsningen gäller bara alla som söker sig till Sverige med asyl- och anhörigskäl från och med den dagen vi skulle besluta att begränsa detta. För det är nämligen så att Sverige är ett av de länderna som idag tar emot flest asylsökande per capita i Europa. Detta är något som vi tycker är helt absurt och har gjort att vi därför kommit fram till att en begränsning med 90 är vad som krävs för att Sverige ska komma ner till en Europastandard sett till antalet uppehållstillstånd.

Det går inte att blunda för att det är massinvandringen Sverige har tillåtit i decennier som är orsaken till den segregation som vi idag kan se i till exempel Rinkeby och Tensta. Vi har välkomnat människor med öppna armar utan att ställa krav på dem som fått komma hit. Vi har inte varit tydliga med att med rättigheter kommer även skyldigheter. För att motverka denna segregation och splittring vill Sverigedemokraterna att vi ska arbeta för att assimilera snarare än att integrera invandrare. Genom att anpassa sig till majoriteten blir det enklare för nyanlända att komma in i det svenska samhället, lära sig språket och slutligen få ett arbete.

När det gäller flyktingar har jag en fråga till dig, Angela. Tycker du att alla människor är lika mycket värda? Min åsikt är i alla fall att så är fallet och detta gäller oavsett var i världen man bor och hur mycket pengar man än skulle ha. Enligt UNHCR:s rapport "Globala trender" från 2010 är över 40 miljoner människor på flykt i världen. Av dessa befinner sig över 80 i konflikternas och katastrofernas närområden. Med andra ord är det bara ett fåtal några procent av dessa kvarvarande 20 som har råd och möjlighet att ta sig till Sverige. Här tar vi i vår tur emot väldigt många som i den svenska debatten kallas för flyktingar men som inte uppfyller FN:s definition av begreppet flyktingar. Jag förstår av ditt brev att döma, att du har uppfattat det som att alla asyl- och anhöriginvandrare är flyktingar och jag vill därför påpeka att så inte är fallet. Faktum är att av alla de som får stanna i Sverige utgör endast cirka 5 av dessa flyktingar enligt Migrationsverket. I ett Sverigedemokratiskt Sverige kommer en person som uppfyller FN:s flyktingkriterier inte att nekas hjälp.

Vi sverigedemokrater tycker inte att man är viktigare bara för att man har råd att söka skydd i Sverige, vi tycker istället att fokus bör riktas på att hjälpa de mest behövande och statistiken pekar på att majoriteten av dessa oftast finns kvar i närområdena. Genom att rikta de flesta av insatserna dit hjälper vi även många gånger fler eftersom varje krona gör otroligt mycket större nytta i närområdena än i Sverige. Detta är också precis det vi valde att göra när vi lade höstens budgetmotion för 2011 där vi riktade en extra miljard till FN:s flyktingorgan jämfört med regeringen.

Politik handlar om prioriteringar. Det har du säkert hört förut. Vi sverigedemokrater prioriterar att satsa på välfärden och hjälp till fler flyktingar framför att satsa på segregation, splittring och hjälp till några få.


Om författaren

Författare:
Alexandra Brunell

Om artikeln

Publicerad: 13 okt 2011 12:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: