sourze.se

Juholt bör sitta kvar

"Nej, sammantaget är drevet hittills helt klart överdrivet om man ser till konkreta fakta. Ännu så länge bör Juholt sitta kvar."

Nej, nu måste jag vända kappan mot vinden lite och gå till Håkan Juholts försvar. Drevet har gått för långt i förhållande till det misstänkt inträffade, och det får mig att vilja titta på saken lite mer från Juholts egen synvinkel.

Alltså, han är berättigad till hyresbidrag på 8 000 kr i månaden för en övernattningslägenhet. Jag gissar att det i de flesta fall är en etta mitt i stan, där man inte lämpligen delar sitt boende med någon annan, som lever där permanent. Nu råkar Håkan Juholt ha en stockholmska till sambo, så han har tagit sina bidragspengar och lagt dem i något som inte är en övernattningslägenhet, utan en vanlig familjebostad på fyra rum och kök, men i den billiga förorten Västertorp, där pengarna räcker till det. Det kan man väl tycka är ok, så länge inte det längre avståndet till arbetsplatsen i riksdagshuset talar emot själva skälet till att riksdagsledamöter är berättigade till bidraget ifråga. Visserligen är det ju inte ok, enligt riksdagens regler, att dela lägenheten med någon annan, men om man, som Juholt, har varit helt öppen med det i varje till riksdagskansliet inskickad hyresavi under många år, så tycker jag man kan anse, eftersom skattebetalarna ju inte lidit skada, att Juholt agerat på ett godtagbart sätt. Jag skulle ha kunnat göra samma sak.

Reseräkningsfelet i en av många reseräkningar är även den klart inom ramen för vad som kan råka slinka med utan att man ska behöva doppas i oljetunnan, rullas i fjädrar och tvingas springa gatlopp.

Den här Reepaluaffären med förslaget till utvisning av invandrare som inte sköter sig där Juholt ska ha försatt Morgan Johansson i knipa, verkar också behöva dubbelkollas. Enligt DN var det inte Juholt själv utan någon i hans "stab" som gav klartecken till Morgan Johansson att supporta förslaget som Juholt själv sedan tog avstånd från.

Nej, sammantaget är drevet hittills helt klart överdrivet om man ser till konkreta fakta. Ännu så länge bör Juholt sitta kvar.


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 13 okt 2011 17:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: