sourze.se

Zluta Zlatan, Zluta!

Det har blivit allt svårare för Zlatan att skjuta mål. Han borde lägga av nu och i stället börja skjuta vildsvin.

Alla som såg Finlandsmatchen inser att Zlatan är zlut som fotbollsspelare. För i den matchen gjorde han verkligen en zlät figur. Zlatan är förvisso inte den som rör på påkarna i onödan. Men här var han lika rörlig som en romersk italiensk staty. Tacka vet jag då Kålleredsexpressen! Det var en riktig lirare det! Hans ruscher över halva plan mot motståndarmålet var en upplevelse att se. Men nu är det så att en fotbollsspelare har ett bästföredatum och det är 30 år. Och Zlatan har ju passerat den gränsen. Så det är nog finito med honom nu. Och inte heller är det så ofta som han är skadefri. Dessutom blir han ju ofta varnad och avstängd titt som tätt på grund av sitt opolerade spel. Han är förvisso stor och kraftig och inte skulle jag vilja ha hans fyrtifemmor på mina fotknölar. Nej det borde finnas nån som talar om för honom att det är typ kört nu. Men idrottsvärlden är full av slocknade stjärnor som inte har vett att sluta i tid.

Zlatans tid i landslaget borde alltså vara förbi nu. Det är inte heller bra för de andra i gänget när Zlatan jämnt ska spela första fiolen. Det påminner alltför mycket om hur det gick till på Göran Perssons tid. Alla journalister och fotografer flockades kring honom medan hans regeringskolleger helt nonchalerades. Margot Wallström hade det verkligen inte lätt. Nej, jag tror att fotbollslandslaget skulle få en nytändning om inte Zlatan är med på plan. Hans närvaro har hämmat de andra spelarna. Dags alltså för Zlatan att pensionera sig och börja räkna sina pengar i stället. Och på lediga stunder kan han ju ägna sig åt vildsvinsjakt. Jag såg på nätet att en Bennett i Duvemåla hade mejlat till honom och bett honom komma och skjuta hans vildsvin. Det kommer ett helt gäng smygande på kvällarna och bökar runt i hans odlingar. Eftersom det finns flera hundra tusen vildsvin här i landet så har Zlatan jobb till döddagar. Och inte behöver han röra på påkarna särskilt mycket, utan bara sitta stilla som en staty och vänta in svinen.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2011 10:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: