sourze.se

Reaktioner efter jordskalven i Japan!

I dagsläget uppmuntras bland kommentarerna på Japan Todays hemsida boende i Fukushima och dess närhet att ta sig därifrån så fort de kan för många fruktar en ny naturkatastrof.

Efter fredagens skalv utanför Japans nordöstra kust som nådde hela 6,8 på richterskala, söder om den punkt som nådde 9,0 i mars har kommentarerna gått varma på hemsidan Japan Today under artikeln "M6.8 quake jolts Fukushima, Miyagi prefectures."

Folk är oroliga och många är kritiska att Fukushimas kärnkraftverk är igång överhuvudtaget. Just dagarna efter katastrofen i mars kunde man läsa på olika nationella forum från boende i Japan samma fråga och känsla som nu verkar blossa upp igen: frustration för att de upplever att de inte får information om vad som egentligen pågår och hur omfattande skadorna är .

I dagsläget uppmuntras bland kommentarerna på Japan Todays hemsida boende i Fukushima och dess närhet att ta sig därifrån så fort de kan för många fruktar en ny naturkatastrof.

Tepco - Tokyo Electric Power Co - har installerat ännu ett system för att rena det radioaktiva vattnet vid Dachiifabriken. Den har tagits fram av Toshiba med hjälp av den amerikanska Shaw group och kallas Sarry. Tidningen Yomiuri Shimbun skriver att det system som togs fram i juli av franska Areva och amerikanska Kurion har drabbats av missöden gång på gång och snittet de kunnat köra på legat på 69 - därav ännu ett system. Rent teoretisk ska de båda systemen kunna rena 50 ton vatten per timme så Tepco hoppas att kunna dubbla kapaciteten.
Tepco har även inlett att undersöka Fukushima I och II blivit drabbade på något vis av den senaste jordbävningen.

Så trots att en stor del av befolkningen inte vill att Fukushimas reaktorer går igång igen jobbar Tepco för motsatsen.

Vid skrivandets stund har inga nya rapporter framkommit om några kraftiga efterskalv.

Källa: " target"_blank" class"bluelink">Länk: japantoday.com

Länk: nyteknik.se


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 21 aug 2011 23:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: