sourze.se

Värna om dina nära och kära!

"Jag tror på att lösa problemen tillsammans, eftersom det är viktigt för de yngre likaväl som de äldre i en familj. Man blir lyckligare om man har familjen bakom ryggen."

Vad bryr man sig om nu för tiden egentligen?

Är det bekvämare att strunta i varandra? Har man ingen tid över? Hatar man så mycket? Hat är inte bra för själen!

Människor säger att de bryr sig. Gör de verkligen det? Varför märks det inte i så fall? Man kan vara oense och man kan säga sanningar, men kan man bryta familjekedjor utan att det blir följder för hela familjen? Jag anser inte att man kan det.

Det finns naturligtvis orsaker, då människor tycker att de ska splittras, att de ska skiljas åt. Nuförtiden är många familjer splittrade. Jag funderade lite på det, när jag var på kyrkogården häromdagen. Man höjer upp döda människor, men besöker inte deras gravar? Man verker inte ha något intresse alls. Jag är visserligen av den åsikten att gravar bara tar plats och att det vore bättre att inte ha några alls, men nu när de finns? Ska man låta dem förfalla då? Ska man tala väl om de döda, men strunta i att hedra deras minne, genom att skänka minnet en blomma då och då? Tända ett ljus för deras själar?

Jag tror på att lösa problemen tillsammans, eftersom det är viktigt för de yngre likaväl som de äldre i en familj. Man blir lyckligare om man har familjen bakom ryggen. Man för vidare någonting, både för sig själv och för sina barn. Respekten för de som var och de som är. Barn är väldigt känsliga och påverkbara för sådant.

Men nuförtiden bryr man inte sig så mycket längre. Var och en ska klara sig själv. Det är bra. Det är duktigt att klara allt själv. Då förstår man inte styrkan i att förlåta och gå vidare. Man förstår inte tryggheten det ger, att ha några som man har rätt att ha i livet – det vill säga sina barn, föräldrar och andra anhöriga. Man kan ge varandra kraft och trygghet, livsviktiga ingredienser.

Är det bekvämare att strunta i varandra? Har man ingen tid över? Hatar man så mycket? Hat är inte bra för själen!

Jag har hatat, jag har revolterat, jag har någon gång sagt min mening, jag har gjort det jag kände var rätt – för mig just då! Det ska man inte göra alla gånger. Det kan sluta illa! Människor har så olika uppfattningar om vad man ska göra och inte göra, vad som passar och inte.

Får vi sakna, får vi älska, får vi göra fel, har vi rätt att få förlåtelse? Är vi inte alla i samma båt? Är vi inte alla beroende av varandra, familj eller vänner? Är vi inte alla sårbara?

För att gå vidare i livet måste vi förlåta och anstränga oss att förstå varandra, så att inte det vi byggt upp i kärlek och omsorg och förväntan, går förlorat för framtiden för våra nära och kära. Våra älskade barn och anhöriga.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2011 09:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: