sourze.se

Tokyo fashion: finstickat och oversized

"Det kan vara intressant för alla modeälskare att veta att de senaste åren har nästan alla trender startat på Tokyos gator, för att senare spridas till resten av världen där de visas upp på catwalken."

Hett just nu i Japan är den finstickade, rätt vida tröjan som bärs framför allt över klänning men även till shorts, hotpants, kjol och jeans, och som går som längst just under naveln. Ärmarna kan vara både långa eller korta. Färg och form är sedan anpassad efter den klädstil den bärs till men benvitt är en populär färg.

Tröjan förekommer även i oversize, gärna med gulliga detaljer i form av rosett, spets eller påsydda pärlor och flätor. Den bärs då antingen som klänning eller med ett par tights/leggings under. Oversize är överhuvudtaget inne när det gäller t-shirtar som ofta har ett gulligt tryck. Kawaii är nyckelordet.

Det kan vara intressant för alla modeälskare att veta att de senaste åren har nästan alla trender startat på Tokyos gator, för att senare spridas till resten av världen där de visas upp på catwalken. Jag personligen älskar det japanska street-modet och hänvisar till länkarna här nedanför, där ni kan hålla er uppdaterade med purfärska street shots:

tokyofashion.com/
fashion.japantwo.com/


Källa:
outthewindow.blogg.se/, Tokyo Fashion, JAPANTWO, diverse bloggar


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2011 11:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: