sourze.se

Facebook är bara Facebook!

"Innan man lärt sig att Facebook bara är Facebook är det otroligt lätt att ta åt sig personligen och jag har själv fått ta emot ett svulstigt, otroligt argt och beskt e-mail från en närstående när jag av helt godtagbara skäl tog bort den människan."

I början när man skaffade Facebook så tackade man ja till alla förfrågningar, man godkände alla spel och tester – även så kallad applikationer och man addade alla som lämnade en vänförfrågan. När man lärt sig hur statusraden funkar uppdaterar man den ständigt. "Jag har vaknat" "Nu Duschen…" "Detta äter jag till frukost" " Fan vad kallt ute". Jag har genom åren läst många roliga, konstiga, knasiga och sjuka statusuppdateringar på Facebook. Värst är när man stöter på någon som blivit sårad och fläker ut sin försmåddhet eller hänger ut objektet med taskiga och fula kommentarer. Gör inte detta, även om det är frestande. Det slår bara tillbaka på er själva. Bara i extrema fall är det OK – som när man vill varna för SPAM som skickas runt eller som i ett fall där de faktiskt kunde få fast en pedofil.
 
Innan man lärt sig att Facebook bara är Facebook är det otroligt lätt att ta åt sig personligen och jag har själv fått ta emot ett svulstigt, otroligt argt och beskt e-mail från en närstående när jag av helt godtagbara själ tog bort den människan. Detta var naturligtvis en nybörjare på Facebook. När jag själv var newbie för några år sedan tog jag i vredesmod bort en kille som jag hade en fling med och som betedde sig illa och tyckte "Ha ha, där fick han".
 
Dagen efter med både vin och öl ute ur kropp och sinne förstod jag ju att han brydde sig nog inte ett jota och det enda resultatet var att jag kände mig omogen. Men man lär sig med tiden.
 
Efter ett tag hittar man vad Facebook är för just en själv. En del använder det till sina företag, en del till att söka jobbpartner – you name it. Min egen är rätt privat idag och den enda regel jag har för att ta bort någon blockera är om personen ifråga får mig att få ont i magen när jag loggar in. Sedan har jag en allmän sida för min blogg. Facebook kan vara så mycket.
 
Det häftiga är att Facebook ständigt utvecklas utefter hur behoven från användarna förändras. Man är jätteförvirrad i början, men ge det ett par inloggningar så gör du snart Facebook i sömnen. Och håll god stil, ett bra språk och om någon du inte vill ska ha din Facebook frågar efter den är det bara att säga att den är för familjen/vänner/jobbkompisar etcetera, beroende nu på vem som frågar. Och visst kan man svära men undvik könsord och dylika buskisstilar.
 
För er som vill uppdatera hänvisar jag till Twitter! Den är uppbyggd kring konceptet Rubrik.
 
Good Facebook-Luck!


Om författaren

Författare:
Jennie Johansson

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2011 11:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: