sourze.se

Försvarar vi demokratin?

”Många har insett det och menar att vi nu måste försvara demokratin.”

Det är fruktansvärt med massakern i Norge. Jag sörjer med norrmännen. Det är naturligtvis en fara för demokratin. Tyvärr får denne snygge normann viss felaktig gloria om sig. Det är vanligt att tjejer förälskar sig i grova brottslingar.

Risken är nu att någon annan vettvilling, med felprogrammerad hjärna får samma idé. Detta och alla högerextremister är en fara för demokratin. Många har insett det och menar att vi nu måste försvara den.

Visst ska vi göra det, men gör vi det? Om man ser på TV eller läser tidningen så hudflängs alla demokratiskt valda politiker. Insändarsidorna är fyllda med negativa insändare om politiker och politiska partier. Även jag har ramlat i den fällan. Om jag har skrivit något negativt om politiken, så kommer som ”ett brev på posten”, när jag går ut på ”byn”, folk som klappar mig på axeln och talar om vilken jävla bra insändare jag skrev:
”Bra att du ger dig på dom jävlarna som sitter där på sina tjocka arslen och feta löner, som vi skattebetalare för stå för.”
De är vanliga kommentarer. Samma tongångar hörs vid köksbordet i många hem. Detta är en fara för demokratin. Men de största faran är TV:ns samhällsprogram. Där hudflängs politiker. Värst är uppdrag granskning med Josefsson i spetsen. Han är en väldig fara för demokratin i vårt land.

Jag anser att de ”avskydda” amerikanerna är ärligare än vi svenskar. De skäller också på sina politiker, men tar konsekvenserna av detta och bara 30 procent av de röstberättigade röstar i USA. Här skäller vi på våra demokratiskt valda politiker med 60 till 70 procent av folket som i alla fall går till valurnorna och röstar. Naturligtvis går jag själv och röstar, men inte för att det är en demokratisk rättighet, utan efter noggrann eftertanke. Det har i regel blivit samma parti, som tyvärr nu inte sitter vid maktens dignande matbord.


Om författaren

Författare:
Sven-Erik Sundberg

Om artikeln

Publicerad: 26 jul 2011 11:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: