sourze.se

Coldplay kvällens stora akt på Where The Action Is

"Hela festivalens var verkligen byggt kring detta gigantiska affischnamn – och vilken succé det blev. Chris Martin såg ofattbart nöjd ut när han blickade ut över publikhavet och njöt av kvällens största allsång – Viva la Vida."

Den forna huvudstadsfestivalen Where The Action Is flyttade i år till Azaleadalen i Göteborg och det gav resultat. 25 000 besökare, strålande sol och en högst exklusiv spelning av Coldplay blev den succé som man hade hoppats på. Men nöjdast av alla var nog ändå Chris Martin.
 
Det märktes att Luger och Live Nation kan sitt Göteborg och hur man ordnar bra festivaler i Slottsskogen. Visst kunde man ha ordnat fler utgångar det tog nästan en timme att ta sig ut från festivalen – inte riktigt okej och matköerna var märkligt långa. Men festivalområdet var välplanerat och väl tilltaget. Sedan hade de ju inte vilket dragplåster som helst – Coldplay. Hela festivalens var verkligen byggt kring detta gigantiska affischnamn – och vilken succé det blev. Chris Martin såg ofattbart nöjd ut när han blickade ut över publikhavet och njöt av kvällens största allsång – "Viva la Vida". Personligen blev det nästan svårt att hålla tillbaka tårarna när bandet spelade "Lost" och "Violet Hill". Resten av festivalens artister blev således blott förband men det var inte vilka förband som helst.
 
Glasvegas bjöd på en något svajig spelning men för mig har de ändå varit något av en axelryckning, förutom "Geraldine" som är ett undantag i deras annars rätt menlösa repertoar. Då var det betydligt härligare att se på The Ark som nu är ute på sin sista turné. Jag har sett The Ark så många gånger att jag tappat räkningen men jag har aldrig sett en Ola Salo så tillfreds som nu. Han har aldrig sjungit bättre och man måste älska ett band som ger publiken precis alla hits som de vill ha. Förvånande nog spelade de "The worrying kind", en låt jag nog trodde att de inte ens ville veta av. Det kommer verkligen bli tomt utan The Ark. 
 
Men Ola Salo i all ära – det är ändå Chris Martins nöjda leende som jag tar med mig från Where The Action Is. Frågan är hur de ska lyckas toppa detta nästa år?


Om författaren

Författare:
Anna-Sofia Pehrson

Om artikeln

Publicerad: 29 jun 2011 11:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: