sourze.se

Fattigdom skapar arbetstillfällen för andra!

Den fattigdom vi nu får höra och läsa om är en konsekvens som både den röd/gröna och blå sidan av alliansen länge ignorerat.

Nu är barnfattigdomen i Sverige på medias och våra politikers tapeter som om detta skulle vara en nyhet, vilken den självklart inte är.

Den fattigdom vi nu får höra och läsa om är en konsekvens som både den röd/gröna och blå sidan av alliansen länge ignorerat och kompromissat bort mot frågor gällande en större och röststarkare grupp av människor. Men nu efter ett antal års forskande och utredande på fattiga barnfamiljers bekostnad, tycks kvoten av hur många de måste bli fyllts och därför nu lyftes fram till allmänhetens beskådning. Denna lek med andra medborgares liv är en inget annat än en vidrig människosynsyn på våra fattiga medborgare och en skam för alla partier och politiker.

Dock är skammen hos våra politiker inte större än att samma politiker som orsakat problemet inte är sena med att göra partipolitik av fattigdomsfrågan. Ska sanningen fram har fattiga och hemlösa utnyttjats genom historien av alla partier i röstfiskesyfte, då dessa "stackare" väcker en stunds empati och spelar en liten "truddelutt" på människors innersta strängar.

Men fanfaren över något hållbart som i grunden förändrar situationen för våra fattiga och hemlösa medborgare, lär vi inte få se någon lösning på så länge våra politiker tillåts använda dem i egna syften.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2011 15:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: