sourze.se

Lyssna på din intuition

"Jag säger: Det är dags att höja intuitionens status i vårt samhälle. Varför ska vi människor fortsätta förneka en naturlig funktion, ett inbyggt verktyg, i våra kroppar och våra sinnen?"

Vi människor har en naturlig intuition, en förmåga att känna/lyssna/se inåt, och genom detta få fram information. Intuitionen är vår kompass, avkännare och guide i den fysiska världen. I den kultur vi har nu har vi byggt upp ett samhälle där många har försvagat kontakten med sin inre intuition. Vi har en kultur där ett svar som "för jag känner så" eller "min magkänsla säger mig att" inte duger som förklaring, för det kallas irrationellt. Vi har en kultur där vi ska följa tankarnas analyser och allra helst analyser från maskiner.

Jag säger: Det är dags att höja intuitionens status i vårt samhälle. Varför ska vi människor fortsätta förneka en naturlig funktion, ett inbyggt verktyg, i våra kroppar och våra sinnen?

Det är dags att även vi män vågar plocka fram intuitionen. Det är ju populärt att påstå att kvinnor är intuitiva och därför irrationella, medan män har skarpa rationella hjärnor och därmed ingen intuition.

Jag är man och för mig är det mer rationellt att lyssna på min intuition än mina tankars analyserande av situationer och möjligheter, för mina tankar är berättelser och hjärnan har en tendens att fabulera fritt när information saknas. Intuitionen, däremot, är ett känsligt och skarpt spröt som tar in och förmedlar "vibbar" av allt som vi tänker, känner, gör och är på väg att göra.

Det är naturligt för oss att följa vår intuition, för vi föddes så. Men, intuition är inget som vi får utveckla i skolan, som kräver av oss att lägga intuitionen åt sidan och tänka rationellt och mekaniskt.

Därför behöver vi lära oss att hantera vår intuition igen, vi behöver lära oss att lyssna på vår intuition, att väcka den till liv. Att stanna upp i vardagen, andas och lyssna inåt, se inåt, observera och betrakta våra känslor. Vad händer inuti nu?

För gärna bok om detta, notera och se din utveckling med din intuition. Du kommer lära dig känna din intuition, som vägleder dig. Börja med korta stunder, stanna upp, titta inåt, lyssna inåt. Lär känna ditt inre, lär känna dig själv och därmed intuitionens röst och lär dig hur du kan kommunicera med din egen intuition.


Om författaren

Författare:
Raphael Mabo

Om artikeln

Publicerad: 24 maj 2011 11:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: