sourze.se

Lars von Trier – lite nazist?

Lars von Trier får vanligtvis all gammelmedias uppmärksamhet, men tycker ändå att han behöver vara "lite nazist", så att han får all uppmärksamhet på Cannesfestivalen.

Lars von Trier är en man som gjort många bra filmer. När han nu upptäckt att hans pappa inte var jude utan tysk, så blev han tydligen "lite nazist". Så på Cannesfestivalen, som ingen utom de stora gammelmedierna får komma in på, så säger han att "vi alla är nog lite nazister".

Dagen efter så sitter han vid sin pool i Svenska Dagbladets reportage, och berättar att det var nog ingen bra idé att åka till Cannes. Det som gör min så trött är att etablerade filmare som fruktar att deras filmer inte kommer gå bra kan flörta lite med nazism och dagen efter bli intervjuade som om ingenting. "Ja, det var lite skoj att han sa det där med nazim" och så fortsätter världen att snurra.

Jag har sagt upp min prenumeration på Svenska Dagbladet. Lars von Triers väg för att få behålla sin fina badbassäng är att flörta med nazismen, göra porrfilmer och sedan komma ut med en så kallad "seriös film".


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 20 maj 2011 09:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: