sourze.se
Artikelbild

Varför greps Ola Lindholm?

"Polisen är inte känd för att gripa ens huliganer. Ingen har sett polispatruller göra vågen på läktarna för att gripa folk som slåss, kastar raketer eller tänder bengaler. De är heller inte kända för att gripa kändisar utan anledning."

Varför grep polisen Ola Lindholm, programledare i SVT för Wild Kids, styrelseledamot i BRIS och chefredaktör för Kamratposten? Själv vet han inte.

Efter en fotbollsmatch blev han upphunnen av två poliser som visiterade honom och krävde att han skulle lämna urinprov. De tyckte att han hade röda ögon han hade behandling för en ögoninflammation. Men hur kunde poliserna som kom bakifrån se hans ögon? Ola fick lämna urinprovet inne i en trappuppgång. Tidningen Expressen – oklart hur – fick nys om gripandet, möjligen också om provresultatet och startade ett drev för att få Ola att uttala sig. Provet har visat spår av kokain, SVT har stängt av honom tills vidare och han har själv tagit time out från Kamratposten.

Polisen är inte känd för att gripa ens huliganer. Ingen har sett polispatruller göra vågen på läktarna för att gripa folk som slåss, kastar raketer eller tänder bengaler. De är heller inte kända för att gripa kändisar utan anledning.

Bråkade Ola på fotbollsläktaren? Slogs och skrek han och uppträdde otrevligt? Den frågan är viktigare att få reda på om man vill överväga om han ska ha fortsatt förtroende som ledare för barnprogram och som chefredaktör för Kamratposten.

Expressen har i veckor trakasserat Ola Lindholm för att få honom att uttala sig och hålla drevet igång. Men vad som hände på Stadion och vad som föranledde poliserna att gripa honom, det har de inte haft något intresse av att undersöka. Intervjua poliserna och upprepa er vanliga uppmaning: "Ring oss om ni vet något!"


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2011 11:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: