sourze.se

”Geronimo is dead”

"I ett av historiens kanske viktigaste beslut, att sätta in en elitstyrka mot Usama bin Ladin, så har man valt att använda kodnamnet från Apachehövdingen Geronimo – som för att reta gallfeber på världens alla konspirationsteoretiker."

Obama får beskedet att Usama Bin Ladin med stor säkerhet lokaliserats. Nu gäller det! Ett antal alternativ presenteras för honom. Ett av dem är att skjuta upp operationen för att om möjligt bli ännu säkrare på att operationen blir lyckad. Ett annat alternativ är att bomba byggnaden. Obamas beslut blir att sätta in en elitstyrka som utför operationen och samtidigt identifierar offret. Det är uppenbart att det viktiga i sammanhanget är att operationen identifierar målet: Usama. Alternativet bomb skulle möjligen lämna efter sig en död Usama för världen att bevittna, men bombalternativet skulle vara förödande om det visade sig att Usama inte identifierades.

Inför beslutet drar sig Obama tillbaka till sin ensamhet för att "rådgöra med Gud" i det hemliga frimurarrummet i vita husets källare, om vi skall tro Dan Brown. I Browns senaste bok, "Den förlorade symbolen", beskrivs rummets funktion i detalj. Väl i rummet, medveten om att hans beslut kommer att utsätta personer för livsfara och potentiellt få förödande internationella politiska efterverkningar, så genomför Obama där sin frimurarritual. I samråd med Gud vänder han på de olika alternativen, tar sitt ansvar som president för världens mäktigaste demokrati och fattar ett beslut.

En kort tid senare, i "situation room", efter en tillsynes lyckad operation tar han emot beskedet från en Navy seals elitsoldat på andra sidan jorden att: "Geronimo is dead".

I ett av historiens kanske viktigaste beslut, så har man valt att använda kodnamnet från Apachehövdingen "Geronimo" – som för att reta gallfeber på världens alla konspirationsteoretiker. Det finns en hundraårig legend om att Geranims skalle blev stulen ur graven av ett frimurar-wannabe-sällskap vid namn Skulls and Bones. Skallen skall enligt legenden finnas i deras ordenshus på Yales universitets område. Enligt legenden var det ingen annan än George Bushs farfar Prescott Bush som var involverad i stölden.

Man kan spekulera i om inte orden "Geronimo is dead" har en större innebörd än Usamas död. Kan det även vara så att ett 100 år gammalt studentspex som gick lite över styr, nu har fått ett slut? Har kanske de äkta frimurarna satt stopp för spexarna, på ett sätt som bara Dan Brown kunnat formulera i ord?

Källor:

Obama valde mellan tre olika alternativ
The Lost Symbol
Secret Societies – Skulls and Bones
Geronimos Skull

Om författaren

Författare:
Roberth Edberg

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2011 10:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: