sourze.se

Det är ont om skitjobb

Förr i tiden hade Arbetsförmedlingen massor av jobb att erbjuda. Nu är det till och med ont om skitjobb.

När jag en gång i tiden kom till Stockholm och Arbetsförmedlingen där så fick jag genast jobb på PUB som bilbiträde. Alla som kunde röra på benen fick jobb på den tiden. Hur annorlunda är det inte nu. Det klagas så mycket hur svårt företagarna och arbetsgivarna har det. Men det är bara skitsnack. Arbetsgivarna har all makt här i landet. Man har dammsugit hela Sverige på folk som kan jobba till 100 eller ännu mer. Några andra duger inte. Hittar man inte några 100 -are inom landet så går man till utlandet. Och gäller det kvalificerade arbetare så får de dessutom lägre lön. Håller de inte måttet så sparkas de tillbaka till hemlandet. Och gäller det högkvalificerade experter så får de skatterabatt av regeringen.

När jag en gång i tiden kom till Stockholm och Arbetsförmedlingen där så fick jag genast jobb på PUB som bilbiträde. Alla som kunde röra på benen fick jobb på den tiden. Hur annorlunda är det inte nu. Det klagas så mycket hur svårt företagarna och arbetsgivarna har det. Men det är bara skitsnack. Arbetsgivarna har all makt här i landet. Man har dammsugit hela Sverige på folk som kan jobba till 100 eller ännu mer. Några andra duger inte. Hittar man inte några 100 -are inom landet så går man till utlandet. Och gäller det kvalificerade arbetare så får de dessutom lägre lön. Håller de inte måttet så sparkas de tillbaka till hemlandet. Och gäller det högkvalificerade experter så får de skatterabatt av regeringen.

Men alla vi som bara kan jobba till 50-80 kan hälsa hem till och säga hej till eländet och det dåliga självförtroendet. Vi samlas på Arbetsförmedlingen, som ytterst sällan har nåt jobb att erbjuda. För inte vill en arbetsgivare ha en person som har påse på magen, social fobi, ideliga migränattacker, hjärtrusning till 160 slag, diabetes, alkohol- eller drogproblem eller är ful som stryk. Det är typ kört för oss nu för tiden. Och nån ändring i framtiden lär det knappast bli.

Det skälls mycket på Arbetsförmedlingarna. Men vad kan de göra? Knappast nånting. Samhället har nämligen blivit tredelat. Först har vi de rika och välbeställda, sen har vi de som har jobb och så alla vi proletärer. Den borgerliga regeringen är måttligt intresserad av bottenskiktet i samhället. Där har man inga röster att hämta vid valen. Däremot luktar det korruption när man gynnar sina egna väljare med upprepade skattesänkningar. Allt för att de ska jobba ännu mer på det att de inte ska ha tid eller ork att ligga med varandra allt enligt vad jag läst i en daglig tidning i huvudstaden. Man kan fråga sig vad det då är för mening med att leva.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 21 apr 2011 09:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: