sourze.se
Artikelbild

Lisa Miskovsky – tonsäkert men sömnigt

Lisa Miskovsky är just nu tv-aktuell i Körslaget, hennes nya album "Violent sky" är ute och hon är igång med en turné som innefattar sju stop runt om i landet. Lisa Miskovsky är tillbaka! Men hur är det med energin?

Lisa Miskovsky har varit ett känt namn på den svenska pop-himlen i tio år. Hon har levererat hits som "Lady stardust" och "Driving one of your cars" med en av landets kanske bästa röster. En regnig kväll den 10/4 på Södra teatern i Stockholm sitter de som följt henne genom alla dessa år som på nålar för att se vad hon har för nytt spännande att leverera denna gång.

Kvällen börjar med en stor strålkastarkägla och en ung man vid en svart flygel. Han kittlar tangenterna harmoniskt och vi alla faller in i en djup tystnad. När den unge mannen tar sin först ton så ändras stämningen inne på teatern. Vi går ifrån harmoniskt tysta till alldeles häpna. Vem är denna man? Han sjunger som en gud och sitter nonchalant med ryggen mot oss – och vi gillar det. Den unge mannen är 27 år gammal och kommer ifrån Danmark, hans namn är Mads Langer och han ska nu i maj släppa sitt debutalbum "Behold".

Klockan tickar och efter sisådär 40 minuter av Mads Langer börjar publiken skruva på sig och väntan blir olidlig. 20 minuter senare äntrar Lisa Miskovsky scenen och vi sitter alla spänt och undrar vilken låt hon ska välja att starta med. "Driving one of your cars" blir valet och publiken börjar applådera och jubla, men Lisa Miskovsky och hennes nya band med brödraparen Lundberg och Berglung, verkar lite sömniga. Det är ingen riktigt glöd och pondusen syns knappt till. Besviken sitter jag och undrar om hela konserten kommer att fortsätta i samma tappning. Hon tar sig snabbt igenom låt efter låt, det blir nytt från det senaste albumet men också gamla hits som folk mycket väl känner igen. Stämningen på scen blir bättre och glöden börjar komma fram ju längre in i konserten vi kommer. Jag finner faktiskt mig själv lite underhållen. Lisa Miskovsky har utan tvekan en av de bästa pop-rösterna i det här landet, hon tar inte en ton fel. Hon är en oerhört duktig låtskrivare och musikant men det känns att hon varit i branschen i 10 år, hon känns trött och inte riktigt nykär längre. Hon avslutar kalaset med hiten "Lady stardust" och publiken går därifrån nöjda och belåtna.

Surret efter konserten handlar inte särskilt mycket om Lisa Miskovsky utan mer om förbandet Mads Langer. Åsikterna gick isär, man hörde allt från "han var fantastisk!" till "alla hans låtar lät likadant", men ingen pratade om huvudakten. Jag funderar högt och tänker att just idag lämnade Lisa Miskovsky inget direkt avtryck på oss. Hon gav oss bra låtar och skönsång men ingen brinnande passion och glädje som kändes in i benmärgen.


Om författaren

Författare:
Rebecca Eliasson

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2011 10:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: