sourze.se
Artikelbild

Birgit Bidder – snart ett namn på allas läppar

"Birgit Bidder är en alternativ, svårplacerad men målmedveten kvinna. Hon är ett kärt namn på mångas läppar och nu är det äntligen dags för hennes debut album The Life Home att ta plats i skivbutikerna."

Inom musikbranschen har detta namn existerat sedan några år tillbaka, hon har trotts allt hunnit med en duett med rap-duo Ison & Fille, vart keyboardist åt bland annat Veronica Maggio, Oskar Linnros och Erik Hassle. Samt startat ett eget skivbolag och släppt en musikvideo. Den 30/3 släppte Birgit Bidder, äntligen, sitt debutalbum "The Life Home".

Första gången jag hörde talas om Birgit Bidder var September 2010, då hennes singel "Parking lot paradise" släpptes på hennes nystartade skivbolag Kerstin records. Då hade hon under en intensiv period försök att få skivkontrakt, men musikbranschen som den sett ut de senaste åren lämnar inte mycket utrymme åt så kallad "svår" musik. Det var just det, det svåra, som gjorde att Birgit Bidder fick armbåga sig fram bland idyllpopen och tillslut starta eget skivbolag. "Parkin lot paradise" är en skönt bombastisk låt med minimalistiskt mönster och lättillgänglig text. Det som gör att Birgit Bidder sticker ut är hennes punk/pop/soul-röst, om ens det gör henne rättvisa. Hon betonar orden på sitt alldeles egna vis och lägger mycket tyngd på känslan, då och då slänger hon inte en skön motown-wailning som får våra armar att bli alldeles knottriga.

"Coming down" är hennes senaste singel som släpptes den 21/2-11. Låten börjar med ett smygande motownbeat och små kittlande viskningar. Den kan nu antingen explodera ut i en klassisk The Supremes-dänga eller försiktigt men säkert utvecklas till en typisk Birgit Bidder harmoni, vilket den självfallet gör. I denna låt tar hon oss med på en resa genom fundersam kärlek och ovetande. Tanken på att förlora någon kan vara lika svår som tanken på att vilja ha någon.

Birgit Bidder är en alternativ, svårplacerad men målmedveten kvinna. Hon är ett kärt namn på mångas läppar och nu är det äntligen dags för hennes debut album "The Life Home" att ta plats i skivbutikerna bland punk, pop, soul, jazz, rock, electro ed mera. Men den intressanta frågan är, var kommer denna debuterande Birgit Bidder att ta plats på hyllan?


Om författaren

Författare:
Rebecca Eliasson

Om artikeln

Publicerad: 06 apr 2011 09:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: