sourze.se
Artikelbild

Libyen dyr reality-reklam för JAS

"Givetvis ska vi hjälpa Libyen, men på det gamla vanliga sättet, genom att underlätta och bygga upp."

Jag är förvånad över regeringens beslut om att skicka JAS till Libyen, över hur snabbt beslutet togs och att pengarna fanns direkt. Insatsen kommer att kosta 200 miljoner. När det gäller sjuka och arbetslösa är det ju helt annorlunda. Pengarna finns inte i någon budget och vi är tvungna att skära ner eller tillsätta en utredning som blir färdig på ett par år.

Hoppas inte detta ska vara någon form av "reality-reklam" för hela JAS-konceptet. Det kan bli svenska statens dyraste reklamfilm om de skulle vara så att det blir nedskjutningar. Min åsikt är att det skulle vara brukligt att se till sin egen nations behov först innan man både offrar våra pengar och tar livet av det svenska neutralitetsbegreppet totalt.

Skulle då det osannolika hända, som inte skulle hända, så finns det ju olika vägar att täcka den förlusten. Vi får väl sälja ut, ta bort eller spara in på lite mer av vår välfärd. Vi kan ju använda de vanliga mjölkkorna, såsom gamla, sjuka, arbetslösa, studerande och unga.

Givetvis ska vi hjälpa Libyen, men på det gamla vanliga sättet, genom att underlätta och bygga upp. Det finns ju en eller ett par ganska kritiserade insatser på hjälpområdet som vi kan ta pengar ifrån.

Vi som arbetar så hårt med att reglera vår vapenexport ska nu bidra med det mest kritiserade projektet som funnits när det gäller korruption och olagligheter. Nu kan det ju dock inte bli kritik eftersom vi både tillverkar, transporterar och använder den militära kraften själva.

Just nu har jag svårt att känna mig stolt över att vara medborgare i Sverige!


Om författaren

Författare:
Gunnar Liljegren

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2011 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: