sourze.se

SVT för kommersiellt – enligt TV4

TV4 gör en vinst på 807 miljoner – men det är SVT som gör succéprogrammen. TV4:s vd Jan Scherman tycker att det är dags för SVT att förtydliga public service-uppdraget, enligt en intervju i DN 2011-03-07.

Han menar att "SVT bör satsa på ett utbud som inte går att hitta någon annanstans".

Beträffande TV4:s ekonomi säger Jan Scherman:

"Jag har aldrig tidigare varit med om sådan efterfrågan på tv-reklam. Vi fortsätter vara utsålda månad för månad. Denna efterfrågan höjer även priserna på tv-reklamen. Vi är ständigt i kontakt med företag som är förtvivlade över att vi inte kan ge dem plats."


Men TV4 är inte lika populär hos dem som tar del av jippona. Jag är som tittare stundom förtvivlad över att jag som idrottsintresserad måste stå ut med infantil och ideligen upprepande reklam i samband med sportevenemang.

De flesta är som jag utleda på reklamavbrotten. Kanske är jag drabbad av "medelålders plus-syndromet" men jag är en fanatisk anhängare av fri television och SVT. Jag värdesätter en kommersiell obunden kanal som törs göra granskande reportage vare sig det gäller offentlig verksamhet eller stora kapitalintressen. Jag har samma varma känsla för Sveriges Radios program.

Scherman är emot att SVT:s evenemang finansieras med sponsorskyltar. Man kan ana att bakom argumenten ligger det faktum att SVT:s underhållningsprogram har blivit så populära hos tittarna och därmed tar bort möjliga reklamintäkter för TV4:s ägare.

För min del är jag glad så länge som jag slipper reklamavbrotten.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 08 mar 2011 09:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: