sourze.se

Jag har varit med i nio år av tio

"I juni månad 2002 skickade jag in den första artikeln på Sourze och sedan har det gått av bara farten."

Sourze fyller tio år och jag har varit med i nästan nio. Jag började när jag var 66 och jag fyller 75 i nästa månad. Jag ser att Billy Butt har skrivit 314 artiklar på Sourze. Själv har jag skrivit 266 artiklar.

Mitt skrivande på Sourze har haft en mycket stor betydelse för mig personligen. Före 1966 visste jag inte att jag kunde skriva. Jag hade bara skrivit några artiklar när jag studerade vid universitetet. När jag inte blev lärare tänkte jag doktorera i historia. Det var först när detta inte blev av som jag började skicka in artiklar till olika tidningar. De blev alla refuserade. I juni månad 2002 skickade jag in den första artikeln på Sourze och sedan har det gått av bara farten. Jag har försökt att skriva en artikel i veckan men inte riktigt lyckats att hålla den takten. Det har väl inneburit att artiklarna inte varit riktigt genomarbetade och jag har blivit tvungen att omarbeta dem för att få dem publicerade. Ibland har det varit väl mycket citat och jag fått försöka att skriva med egna ord i stället.

Jag undrar ibland vilken påverkan jag har haft på dem som har läst mina artiklar. Jag tror att det har haft sin betydelse för en del i ledande ställning i samhället, och särskilt för dem som har gått att nå med länk från mina artiklar. Jag tänker närmast på Per T. Ohlssons söndagsartiklar i Sydsvenskan. De läser jag på måndagarna på Stadsbiblioteket.


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2011 13:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: