sourze.se

Okunniga konstruktörer och beställare

Hur kan de tro att det är olika hållbarhetskrav på ishallar och andra byggnader?

Det har kommit mycket berättigad kritik för att man började röja snö på Högsätrahallen i Lidingö medan barn och föräldrar befann sig i hallen. Kommunens personal skottade. Taket rasade in. Man visste inte...

Inga människor skadades fysiskt den här gången. Men det finns all anledning att ha en vidare syn på detta. Hur kommer det sig att man kan röja snö på kontorshus och flerbostadshus utan att tak rasar in?

Svaret måste rimligen vara att vi har okunniga konstruktörer och beställare som tror att man inte behöver ha samma hållbarhetskrav på ishallar som på andra byggnader.

Dystert. Men samtidigt skäl till att raskt fundera på vad man ska göra för att klara andra bristfälligt konstruerade ishallar. Raskt? Tja, det är väl tveksamt. Ishallsrasandet var tydligt redan förra vintern här och var i landet.

Att skylla på oklara byggregler håller inte. Bättre att tänka själv om inte andra gjort det.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2011 20:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: