sourze.se

Jag drömde att Sahlin var statsminister

Jag vaknade kallsvettig dagen efter nyårsafton efter en av de värsta mardrömmarna jag haft på länge. Jag drömde att Sahlin var statsminister.

Traumatiska och skrämmande händelser och företeelser brukar vi ofta bearbeta i sömnen. Vissa saker minns vi när vi vaknar, andra sorterar hjärnan bort. Det senare brukar förklaras med någon form av själbevarelsedrift. Fungerar systemet som det ska minns vi alltså inte de hemskheter vi är med om i sömnen.

Min hjärna fungerade uppenbarligen inte denna natt denna bekännelse kommer naturligtvis att utnyttjas av mina meningsmotståndare här och det bjuder jag på. Jag vaknade kallsvettig och kände mig mycket illa till mods. Det tog en lång stund innan jag insåg att det hela bara var en mardröm och att Reinfeldt fortfarande var statsminister.

Jag drömde att Mona Sahlin var statsminister. Hon hade mer eller mindre tvingats utse Lars Ohly till utrikesminister trots att ett logiskt val hade varit Jan Eliasson. Ohly hade på rekordtid lyckats göra Sverige osams med de flesta demokratierna i världen samtidigt som han flitigt umgicks med diktatorer som Hugo Chavez och Lukasjenko. Finansminister var Yvonne Ruwaida och Jan Guillou anlitades som säkerhetspolitisk expert på Försvarsdepartementet. Dennis Töllborg hade fått posten som Justitieminister. Socialdepartementet hade fått Kalle Larsson som chef och Arbetsmarknadsministerposten föll på America de Zavala.

Den nya regeringen hade lyckats med konststycket att kombinera hög inflation med hög arbetslöshet. Antalet sjukskrivna sköt åter i höjden och nu var det fritt fram att stämpla samtidigt som man jobbade svart okontrollerat igen.

Skattetrycket var åter det högsta i världen och fastighetsskatten hade återinförts. Sveriges trovärdighet utomlands hade på kort tid sjunkit från högt till nära noll. Brottsligheten skenade och Töllborg skar ner på resurserna till rättsväsendet och återinförde halvtidsfrigivningen. Det var åter brottslingen som stod i fokus och som var offret. Och så vidare, och så vidare.

Den lyckokänsla som infann sig när jag insåg att det hela bara var en ond dröm kan inte beskrivas i ord. Jag tackar svenska folket för att ni såg till att rösta fram det enda trovärdiga alternativet en gång till.

GOTT NYTT ÅR!


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2011 13:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: