sourze.se

Julen - kärlekens högtid

"Mitt budskap är: Acceptera att du är människa, med rätt att göra fel. Ställ in din kompass på förlåtelse. Då hittar du ut ur din bitterhet."

En liten rädsla finns det allt, när man ska åka till stan och handla julklappar. Man hoppas ju att ingen ny olycka ska inträffa, ni vet, efter olyckan med stort O.

Sen när man ska ut på vägarna, hoppas man att man klarar av väglaget, eftersom man har mycket packning nu i juletid.

Ekonomin kan man också vara nervös över, för det går mycket pengar under julen. Många är säkert rädda för att de inte ska kunna köpa julklappar och mat i den mängd som krävs. Tidningarna är fulla av tips på både billiga och dyra klappar. Det gäller att inte vara sämre än andra!

Många är rädda för att inte få någon klapp också kanske? Rädda över att de inte har någon anhörig som kan ge livet en mening. En klapp på en skrynklig kind betyder så mycket. På en slät också förresten! Men alla människor vill inte ge klappar på kinden enligt det kristna budskapet, fast vi firar kärlekens högtid. Människor vill inte förlåta varandra, även om det är jul.

Mitt budskap är: Acceptera att du är människa, med rätt att göra fel. Ställ in din kompass på förlåtelse. Då hittar du ut ur din bitterhet.

De budskapen, tror jag starkt på.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 23 dec 2010 08:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: