sourze.se

Gina Tricot årets sämsta förebild

Klädkedjan Gina Tricot har blivit utsedd till årets Maratongasell av Dagens Industri. Själv associerar jag Gina Tricot med reklambilder av mycket smala unga kvinnor. Varför gör ingen någonting?

Gina Tricot blev årets maratongasell, prisade av Dagens Industri. Företaget hyllas. Varje morgon möter Gina Tricot-modellerna mig vid Slussen. I pastelliga toppar, beiga chinos, glansiga leggings eller paljettbeströdda linnen är de mitt sällskap under några minuters väntan. Dessa några minuter studerar jag deras bröst och armar, lår och vader eller den kroppsdel som för dagen är på tapeten – eller jag menar stationens vägg.

De tittar busigt oförstående tillbaka, ibland lite flirtigt. Jag ger dem min mest sensuella blick innan tåget kommer och skiljer oss från varandra. Hej då! Ingen reagerar, inga kvinnor protesterar, istället springer vi och köper chinos i två olika nyanser av beige och den där lilla svarta klänningen som inte är av bra kvalitet men det gör ingenting för den är så billig att vi kan köpa en ny till nästa fest och den i sin tur är inte av särskilt bra kvalitet men det gör ingenting för...

Innan det tar slut ber hon oss att ta tre djupa andetag för människorna, kärleken och världen. Ledaren på eftermiddagens träningspass hade om hon velat kunnat slå ner fem Gina Tricot-modeller med en hand.

Vid Slussen på väg hem återser jag dem. Hej kexen, här står ni och smular. Återigen ställs jag framför detta mitt påtvingade ideal och hjärtat sjunker lite grann. Varför jag inte gör någonting? Grattis Gina Tricot! Årets maratongasell. För Sveriges kvinnor, i tiden. Jag är maktlös.


Om författaren

Författare:
Linda Thilén

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2010 12:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: