sourze.se

Nobelmiddagen goes retro?

"Mitt förslag till kungafamiljen: Gör en grej av att bära en gammal klänning på nobelmiddagen! Och skänk de pengar som skulle betalat den nya till någon hjälporganisation eller dylikt."

Jag personligen tycker om vår kungafamilj i Sverige, framförallt efter att ha sett Kronprinsessan Victorias bröllop i somras. Detta helt enkelt därför att man fick se en mycket privatare sida än vad man kanske annars får i alla reportage om deras arbete runt om i Sverige och världen. Dock känner jag mig trygg med att de alla gör betydligt mer än svassar runt i lyx och glamour. Tvärtom upplever jag att de verkligen utför ett enastående arbete för Sverige och alla dess invånare.

Dock finns det folk som har en annan uppfattning. Människor som tycker att det är fruktansvärt att vi svenskar ska betala för deras garderober och, i kvinnornas fall, nya piffiga klänningar till varje tillställning! Någon hade till exempel sett ett tv-program där drottning Silvia visade upp alla klänningar hon burit på Nobelmiddagar genom åren, och sen zappat och kommit in på ett inslag om katastrofer runt om i världen. Då kan det kanske kännas som att dessa enorma utlägg på otroligt vackra klänningar kunde nyttjas bättre.

Så till mitt förslag: Gör en grej av att bära en gammal klänning på nobelmiddagen! Och skänk de pengar som skulle betalat den nya till någon hjälporganisation eller dylikt. Jag menar, med dagens second hand- och retrotrend kunde det ju vara jättehäftigt om spänningen låg i vilket års klänning det skulle bli den här gången, och man skulle kunna prata om vad det fanns för roliga anekdoter om förra tillfället den bars, etcetera. Jag vet att mycket pengar redan skänks och så vidare, men detta kan bli ett väldigt häftigt statement!

Nu är nog klänningar och kostymer för årets Nobelmiddag redan i ordning, men nästa år?


Om författaren

Författare:
Emelie Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 06 nov 2010 13:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: