sourze.se
Artikelbild

Djur är viktiga för människan

"Kristoffers innersta längtan är att få vara med sin kompis Totte, som är en liten chihuahua-shic tzun. Ingen stor hund, utan en liten, liten vän till Kristoffer."

Vår innersta längtan kanske inte alltid ser ut som vi skulle kunna tro, pengar på banken, en lycklig relation, ett bra jobb eller något annat åtråvärt. Det kan vara något så basalt och enkelt, som längtan efter sin bästa vän, hunden.

Kristoffer och hans sambo flyttade isär. När Kristoffer insåg att han inte skulle få träffa hunden Totte mer blev han helt ställd. Han hade aldrig haft hund förut när han och sambon skaffade en valp för två år sedan. Först delade de på hunden, men eftersom de bor i olika städer vill matte inte längre lämna ifrån sig Totte. Om några veckor tas striden upp i Göteborgs tingsrätt. Totte betraktas som ett vanligt lösöre och ett liknande fall avgjordes i Lunds tingsrätt år 2005, då fick husse vårdnaden om hunden.

Matte säger att husse saknar laglig grund att göra anspråk på sin ögonsten. Kanske hon menar att det är hon som har köpt hunden och därför har rätt att bestämma i tvisten, men vad som slår en är att husse säger: "Allt jag vill, är att träffa Totte igen!" Kristoffer har varit med sedan hunden var en liten valp och anser att valpen och han gått igenom mycket tillsammans.

Där ser man hur viktiga djur kan vara för en människa. Kristoffers innersta längtan är att få vara med sin kompis Totte, som är en liten chihuahua-shic tzun. Ingen stor hund, utan en liten, liten vän till Kristoffer.

Källa: Aftonbladet to 14/10 2010-10-16, "Allt jag vill är att träffa Totte igen"


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2010 16:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: