sourze.se

Rösta på SD men i så fall av de rätta orsakerna

Nu när man äntligen kan åberopa den konstitutionella heliga rätten att säga vad man vill om invandringen, måste jag säga det på en gång:

Jag gillar inte att folk flyttar hit och dit, hur som helst, varken folk från andra länder hit eller svenskar till Thailand, Spanien, Australien, Brasilien eller någon annanstans.

Därefter måste jag säga att jag håller med om att utländska brottslingar ska utvisas från landet. Precis som SD föreslår. Och mer därtill. Jag skulle vilja vidga detta genom att utvisa alla brottslingar överhuvudtaget. Naturligtvis skulle stora skaror sverigedemokrater också åka ut, troligen nästan alla om vi noga skulle kontrollera belastningsregistret, likaså cirka 20 procent av Sveriges bolagsstyrelsemedlemmar, enligt en undersökning av Veckans Affärer, alla svenska hustrumisshandlare och till och med en viss polismästare. För att inte tala om alla små fifflare, fixare, skojare och sexköpare. Då blir landet ganska tomt skulle jag tro.

Nä, nu när vi äntligen ska vara ärliga måste vi säga klart och tydligt: Det handlar inte om vi inte gillar kriminella. Det handlar inte heller om att invandrarna inte jobbar i tillräckligt stor utsträckning, för om de gjorde det skulle man istället klaga på att de tar jobbet från etniska svenskar. Och det handlar inte heller om att de inte pratar tillräckligt god svenska och därför inte får jobb.

Jag känner några med masterexamen från svenska universitet, som inte får de jobb de är kvalificerade att utföra. Och varför får de inte jobb då? Jag har kommit till slutsatsen att allt beror på psykologi. Det är nämligen så att den svenska självgodheten har tagit över och man anser på fullt allvar att de enda som kan göra jobbet bra är svenskar, inklusive skåningar och eventuellt också norrmännen. Det räcker inte att Weber är överspelat och att kineser, indier och andra är på god väg att återta sin historiska plats i världen. Nej, man håller fast i sina antaganden och det kommer att bli en förödande synvilla på sikt. Detta är dock en utveckling som borde glädja SD:are ty det är där och inte i Europa rikedomen kommer att skapas och då borde folk rimligtvis söka sig dit och inte hit framöver. Det handlar helt enkelt om att många svenska män – för det är mest män – inte gillar utlänningar, det vill säga om de inte är från USA eller Nordeuropa bara så ni vet, alla syd- och östeuropéer som är med i SD.

Det blir bara ett litet problem. Med fler och fler äldre i Europa måste man fråga sig vilka som ska torka alla dem där bak och betala skatt för att finansiera deras pensioner i framtiden. Eller tror några att alla de pengarna finns i någon aktiefond kanske? Då kan ni lika gärna börja spela på Lotto och hoppas på att det "plötsligt händer".

Enligt Finansdepartementet kostar de 1,53 miljoner utrikesfödda och födda i Sverige av utrikesfödda föräldrar om man räknar med de som har en förälder född utomlands blir det 2,2 miljoner mellan 1,5-2 procent av BNP i direkta transfereringar och offentligt konsumtion, vilket troligen ligger i överkant, för mycket av den offentliga konsumtionen i form av vägar, skolor, vård, försvar, mm måste ändå finansieras med eller utan de 1,53 miljonerna.

Samma studie visar att en balanspunkt – alltså punkten där de inte kostar något – nås med en sysselsättningsgrad på mellan 63-72 procent för denna grupp, alltså lägre än för befolkningen i övrigt. Detta på grund av att cirka 70 procent av de nyanlända är i arbetsför ålder, 20 till 65 år, och deras föräldrar inte är här.

1,5-2 procent av BNP representerar ändå ett stort belopp, men det uppkommer framför allt på grund av de inte får jobb och därmed belastar vissa delar av socialförsäkringssystemet, dock inte sjukvård, pensioner eller skolan. Om man tar till exempel Socialen kostar detta 5 miljarder eller 0,15 procent av BNP för denna grupp och hemspråksundervisning 500 miljoner eller 0,015 procent av BNP. De 5 miljarderna är, enligt min mening, en indirekt skatt på den svenska självbilden. Alltså kostnadsfrågan, utan att vara ointressant, är inte heller kärnan i denna diskussion. Man skulle kunna råda bot på situationen.

Själva saken är att man inte gillar fattiga, mörka utlänningar man accepterar ganska bra rika afro-amerikaner och rika överhuvudtaget, speciellt om de har "främmande" värderingar. Man glömmer i sin oändliga självgodhet till exempel att inte för länge sedan i Sverige var bögar kriminaliserade, fruntimmer skulle vara hemma, man agade barn och på 70-talet hade man förskräckliga frisyrer.

Men jag tycker att invandringen på ett seriöst sätt ska diskuteras, som ett nationellt såväl som ett internationellt fenomen. Ta de 200 000 - 300 000 irakier som har kommit till Sverige sedan 2005. Är det inte hyckleri att samma människor som förespråkade att bomba Irak till stenålder nu tycker att "det är för många irakier här". Oh please! Ingen kan klandras för att vilja lämna helvetet. Inte ens Obama. Det bästa SD:are kan göra för att sätta stopp för flyktingströmmar i världen är att se till att Sverige inte stödjer galningar och inte bidrar till att ta levebrödet från folket runt om i världen. Så enkelt är det.

Sverige är, tvärt emot den vanliga uppfattningen, inte en plats dit folk flyttar om de har ett bättre alternativ. Ingen vettig människa skulle frivilligt leva halva året i mörkret i ett kylskåp. När Baltstaterna kom med i EU trodde man i Sverige att miljoner balter skulle välla över gränsen. Ingen kom. De gick till samma ställe dit svenskar går för att jobba: England, Irland och Spanien. Med dessa länder, som nu ligger i ruiner efter kasinoekonomins kollaps, börjar de snart att kasta ut utlänningar också. Kanske även svenskarna ;

Rösta på SD om du vill men gör det av de rätta orsakerna och inte på grund av den felaktiga självbilden.

PS: Statistiken är hämtat från "Invandringen och de offentliga finanserna", Ekberg, Jan.


Om författaren

Författare:
Marc Leon

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2010 18:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: