sourze.se

Sverige vinner 2-0 mot Ungern

"Det dåliga försvarsspelet och den dåliga markeringen var ett problem för Ungern när man var vid straffområdet och resultatet på det blev 2-0 till Sverige."

Första halvan blev en händelserik halva även om inga mål gjordes. Efter första kvarten såg man Zlatan springa ut på kanten i följd av Elmander på djupet, Zlatan siktar på Elmanders panna och han nickar, men bollen hamnar i famnen på Ungerns målvakt Gabor Kiraly. Men man fann flera lägen efter denna och det fanns fortfarande tid och möjligheter för att göra mål tänkte man.

Toivonen hade ett friläge, men Ungerns – jag måste säga det – ganska så bra målvakt tog bollen ännu en gång, men inte nog med det! Nu var det Bajramis tur att ge sig på den ungerska målvakten! Han fick en passning från Zlatan och sedan försökte han ge sig på en utmaning, och en utmaning blev det minsann för backen – han fick en snefot och bollen hamnade inte ens i en riskzon för mål. Någon måste träna på sina avslut…

Många skador blev det i alla fall, och därefter många byten. Detta var inte bra för Sverige...
Det blev en haltande Anders Svensson och en inkommande Kim Källström från Lyon.
Kim blev petad av Hamrén när han bestämde sig för att ha Wernbloom från Bolton från start!

Zlatan fick ett friläge men fick det som jag kallar för "nybörjarfot". Hela foten var inte på bollen och avslutet blev ett fiasko! Men en paus fick de.

Andra halvspel var igång och det innebar byten. Målvakten Andreas Isaksson gick av och ersattes av Johan Wiland eftersom att han kände att han inte kunde fortsätta spela. Var och hur han blev skadad är fortfarande oklart, men han kommer återhämta sig.

Det sista bytet gjordes när Elmander blev skadad och in istället för honom var Sebastian Larsson. Det tog inte lång tid innan han bevisade för Sverige att det var ett bra val att skicka in honom på plan. Han siktade på Pontus Wernblooms panna efter ett läge och det blir 1-0 till Sverige.

Ola Toivonen var inte lika aktiv i anfallet som hans kollegor och efter vissa darrigheter av Sverige så var det nu dags att göra ett till mål!

Efter en hörna av Källström kunde Wernbloom göra sitt andra mål i matchen. Bollen hamnar i ribban, dock var detta inte ett så stort problem för Pontus. Han petar in bollen i mål. 2-0 till Sverige!

Det dåliga försvarsspelet och den dåliga markeringen var ett problem för Ungern när man var vid straffområdet och resultatet på det blev 2-0 till Sverige. Det lär inte bli dålig kritik efter att Erik Hamrén valt att ha Wernbloom istället för Kim från start.


Om författaren

Författare:
Sandra Chukair

Om artikeln

Publicerad: 05 sep 2010 19:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: