sourze.se

Butler eller piga, vad är skillnaden?

Carin Jämtin och Ilija Batljan verkar försöka kompensera sitt partis motstånd mot RUT-avdraget genom att förflytta dessa tjänster till kollektivtrafiken! Det lyckas inget vidare.

Läste igår Carin Jämtins och Ilija Batljans artikel på DN debatt och undrar över om valstrategerna inte tog i lite väl hårt när de "slog sina huvuden ihop" för att vinna väljare till Socialdemokraterna.

Först tar man i från tårna när man retoriskt frågar sig "när vi ska finna tid till att älska och skratta?". Sen konstateras att Stockholmare pendlar i snitt 77 minuter varjr dag. Lägg därtill minst 8 timmars arbetstid så blir slutsatsen att det inte blir så mycket tid över till familjen, för att råda bot på detta så presenterar Jämtin och Batljan ett antal punkter:

- Förskolor ska byggas i "kollektivtrafiknära" lägen.
- Smutstvätt ska kunna lämnas in på stationen på vägen till jobbet och hämtas på vägen hem.
- Bredbandet ska byggas ut så Stockholmare kan börja jobba redan på vägen till arbetet.
- En "Butler" tjänst som kan hjälpa till med att uträtta ärenden.
- Fler, större och säkrare bil-och cykelparkeringar i anslutning till SL:s stationer, så att det ska bli lättare att resa kollektivt.


Dessa tjänster ska utföras av privata företag som ska få använda SL:s lokaler för att bedriva sin verksamhet. Ja, till och med förskolorna kan tänkas vara privata!

Jag utgår från att dessa privata företag ska få gå med vinst annars lär det nog bli svårt att hitta några som är intresserade. Innebär detta att det bara är de rikare som kommer att ha råd med att konka tvätt och hyra en allt-i-allo/butler? Eller tror man att priserna automatiskt kommer att vara så låga att en person med t.ex. 20 000 i månadslön har råd med denna tjänst?

Och, ärligt talat, vad är det för skillnad på en butler och en piga? Eller en piga och tvätterska/tvättare?

Om syftet med allt ovanstående är att ge Stockholmare mer tid över till familjen, mer livskvalitet, vore det inte bättre att behålla och eventuellt utveckla RUT-avdraget istället?


Om författaren

Författare:
Mathias Hellberg

Om artikeln

Publicerad: 17 aug 2010 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: