sourze.se

Vanvårdare har vaknat

De som bor på äldreboenden har ingenting att säga till om.

Vårdföretaget Digni Care har misskött sitt uppdrag på äldreboendet Vasen i Stockholm. Fallet är intressant. Plötsligt "vet" företaget vad som står i avtalet med kommunen.

Det där är tyvärr inte ovanligt när det gäller äldreboenden som "sköts" av företag som vill tjäna pengar på att begränsa vårdinsatserna. Men ibland avslöjas misskötseln av massmedia, anhöriga eller av kommunens kontrollanter. Nu beklagar Digni Care att man inte förstått vad som stod i avtalet och menar att bristerna borde ha åtgärdats för länge sen.

Tyvärr kan det som hänt på Vasen vara toppen av ett isberg. De som bor på våra äldreboenden har ingenting att säga till om. Ofta är personalen hunsad av entreprenörerna och vågar inte säga ifrån. Då gäller det att de anhöriga slår larm.

Dessutom behövs det fler politiker som ställer upp för våra äldre.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 03 aug 2010 20:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: