sourze.se
Artikelbild

FI har bränt förtroendet för politiken

"Det här jippot säger någonting om det svenska samhället. Önskan att väcka uppmärksamhet och stå i rampljuset blir överordnat allt annat. Exempelvis respekt för pengar, hänsyn till utsatta grupper och ren anständighet."

Gudrun Schyman, FI, eldade igår upp 100 000 kronor för att skapa debatt om partiet och om löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Risken är att allmänheten nu tycker att skillnaden är befogad.

Politikerföraktet kommer att öka efter gårdagens händelse i Almedalen. Om det kan öka mer. Ideella eller politiska organisationer som slösar med pengar väcker debatt men också avsky. Andra organisationer som Röda Korset och Rädda barnen har också "bränt" en massa pengar och skapat en upprörd debatt när en högt uppsatt chef lade beslag på miljoner för egen räkning, även om den uppmärksamheten var ofrivillig.

Ett par smarta reklammän stod för både pengar och idén. Det här jippot säger någonting om det svenska samhället. Önskan att väcka uppmärksamhet och stå i rampljuset blir överordnat allt annat. Exempelvis respekt för pengar, hänsyn till utsatta grupper och ren anständighet.

Jag tycker att jag har sett nog av grupper som vandaliserar städerna, bränner bilar eller vad de kommer åt. På den nivån hör de politiska reklammakarna hemma.

Man bävar för vad som kommer att ske härnäst. En bankdirektör som bränner upp bankens pengar på Kungsträdgårdens scen i protest mot världssvälten? En brödfabrikant som bränner upp veckans produktion i protest mot brödbristen bland världens fattiga?

Jag undrar just hur världen utanför Sverige kommer att ta emot den här nyheten.


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 07 jul 2010 12:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: