sourze.se

De rödgröna går om Alliansen

"När ledande personer från SAP intervjuas i dag är de kloka nog att inte ta hem någon seger i förskott. De vet att det bara behövs några nya misstag eller gamla skandaler för att vindarna ska vända."

Flera undersökningar den sista tiden har visat att Alliansen ligger över de rödgröna med någon procent. Men nu leder oppositionen enligt pålitliga SCB – trots att SAP dalar. Det är svårt att se att något viktigt har hänt de senaste månaderna som fått opinionen att svänga. Det är nog så här det egentligen sett ut hela våren.

Inom alliansen finns det nog inget parti som är en belastning för helheten – utom möjligtvis Kristdemokraterna. Däremot så är säkert både Vänsterpartiet och Miljöpartiet en plåga för många traditionella sossar. Men de som inte står ut med Mona flyr till Miljöpartiet – så ser det ut.

Kommer vi att hamna i en situation där rödgröna klart vinner trots att portalfiguren är föga älskad på alla håll?

Det skiljer på 6 säger radion. Det innebär att om drygt 3 går över till Alliansen så vinner de. Större är inte skillnaden. Väldigt många har de senaste åren bytt sida. Men hur vinner Alliansen över 3-4 till? Det är säkert ytterst svårt.

Det finns 5-10 frågor där till och med Göran Persson berömmer regeringes agerande. Men det finns också 5-10 frågor där väldigt många anser att Fredrik Reinfeldt har hamnat fel med "hjälp" av svaga ministrar. Går dessa "misstag" att rätta till eller bättre förklara under sommaren – så att opinionen vänder? Vem vill ge Fredrik ett stalltips? Vem har känsla för opinionen?

När ledande personer från SAP intervjuas i dag är de kloka nog att inte ta hem någon seger i förskott. De vet att det bara behövs några nya misstag eller gamla skandaler för att vindarna ska vända. Kanske har man på olika håll laddat upp med lite gammal skit att ta till i sista minuten – på båda sidor?


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2010 23:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: