sourze.se

April april!

Torsdagen var rosa – skärtorsdagen – fast inte bara det, det var även den dag då du inte kan tro på någon eller något. Allt från småsaker till stornyheter måste bemötas med misstänksamhet.

Stämde det att din kompis vann jorden runt-resan? Kan borstar av kamelhår i fronten på Citroënen hjälpa Loeb att vinna Jordanien-Rallyt? Kan katter prata om man ger de tillräckligt många Läkerol? Blir man smalare om man andas snabbare? Kommer Göran Persson att bli staty i Katrineholm?

Dagens Industri skrev att Systembolaget ska börja med söndagsöppet för att försöka stå emot konkurrensen från andra inköpsställen. Försöket skulle tydligen smygstarta idag söndag, och de hundra första kunderna skulle få gratis sprit.

Stämmer det att man skyddar sig allra bäst mot solens ultravioletta strålar om man smörjer in sig med avokado?

Resenärerna på SL:s gröna linje fick höra att tåget de satt på inte skulle stanna på flera stationer, på grund av ett statsbesök från Lettland. De upprörda resenärerna blev dock snabbt lugnade med meddelandet att det var ett aprilskämt.

Finnair kommer att utrusta alla sina nya plan med bastu, rapporterade den norska finanstidningen Dagens Näringsliv. Passagerarna måste dock sitta fastspända nakna och svettas. Detta ger inte bara tillfälle till avstressning för passagerarna, det är också ett bra sätt att ta vara på överskottsvärmen från planets motorer. Efter Rut kommer Rit, skriver Kristianstadsbladet, och meddelar att traktens konstnärer jublar över det nya avdraget.

I Australien lanserade penntillverkaren Artline en ny produkt; en penna som minns allt man skriver med den. Ingen behöver längre vara rädd att tappa bort lappar med viktiga anteckningar eller telefonnummer – allt finns lagrat i pennan och kan laddas ur senare. Med valfritt typsnitt. För exakt ett år sedan gjorde Artline reklam för en ny penna med inbyggt mikrochip så att ingen kan sno den.

Brittiska dagstidningen The Sun meddelade stolt att den lyckats framställa världens första sida med smaktillsats. Invid texten fanns en tom ruta med uppmaningen "Slicka här". En taleskvinna för tidningen talade om storslagna planer för en The Sun för alla smaker.

I Jönköping lappar de cyklar på 1 April, men tekniska kontoret i Jönköpings kommun försäkrar att det inte alls handlar om nåt skoj. De har satt lappar på alla cyklar i stan med ett meddelande till ägarna om att de ska flytta fordonet inom tre vardagar, annars flyttas de av kommunen. Bakgrunden är att Jönköping vill vinna tävlingen Årets stadskärna.

Det pratas en del om den där annonsen för Volkswagenlimmon till priset av åtta miljoner som många verkar ha uppskattat.

Är din granne homo? Misstänker du att din syster eller kompis är flata? Nu vill RFSL att du ska höra av dig så att de kan skicka ut ett rosa kuvert till dem.

Och här har vi en för oss hugade fotografer: Eniro söker vi dig som vill ha sommarens roligaste jobb! Var med och skapa en världsunik tjänst och gå runt med en kamera på huvudet. Gatuvy blir gåvy.

I Finland inleder posten ett försök som går ut på att öppna alla brev och omvandla dem till elektronisk post, för vidarebefordran till adressaternas datorer. Enligt posten blir det effektivare och miljövänligare. Men många har farhågor gällande integriteten.

Det som göms i snö kom upp i tö; mängder av begagnade snuspåsar. Nu görs ett tillägg i den lokala ordningsstadgan och från och med 1 april råder snusförbud i Laholms centrum, samt i delar av Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

Och så några tips inför kommande luringsdagar...

Knyck ditt offers nummerplåtar, skruva fast dem på din egen bil och kör alldeles för fort på den kameraövervakade motorvägen.
Gnid in dina offers underkläder med Tigerbalsam.
Vidarekoppla alla dina offers telefoner till varandra.
Spika fast offrets skor i golvet.
Spela hartsfiol på offrets fönster klockan 03 på morgonen.
Spänn plastfolie över toaletten så att det skvätter kiss på offrets ben vid nästa dassbesök. Glöm inte att skratta när offret kommer ut från toaletten och är alldeles blöt om benen.
Programmera om ditt offers mobiltelefon så att han hamnar hos Psykakuten när han försöker ringa till sin mamma.

Gick du på nån nit? Eller lyckades du lura någon? Lindrigt eller fick du säga upp kontakten med en eller flera av dina bekanta?


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 04 apr 2010 16:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: