sourze.se

Rahmalla – ett paradis?

På resande fot i Mellanöstern, i Jordanien, passerar man vägspärrar med k-pistbeväpnade vakter, för säkerheten. 20 minuters väg från Saudi sippar jag på en drink på Mövenpick, Aquba.

Jag samtalar under resan med människor i olika sammanhang. En ung kvinna sitter tillsammans med mej i bastun på hotellet, vi talar om livet och allvaret. Jag frågar var hon kommer från. "Rahmalla", säger hon, och börjar skratta när hon ser på min min vad jag tänker. "Fan, bor det folk där? Eller rättare sagt – kan de som bor där basta med mej på ett lyxhotell i Jordanien?" Hon säger: "Vi lever ett bra liv i Rahmalla, min man och jag jobbar på bank. Vi har semester och vi kan resa, äta och leva gott. Det du ser i tidningar och media är inte hela sanningen." Hon ler med sina glittrande ögon. Dottern är sex år och ett sprudlande charmtroll. Kan två ord engelska och pratar med mej med dessa ord.

De unga är skittrötta på att de gamle inte kan komma överens. Både palestinska ungdomar och judiska. Judiska ungdomar ses i karavaner bortåt österlandet. De spyr på alla bråk. Palestinska ungdomar skiter i vad man bråkar om. Man vill ha frid.


Om författaren

Författare:
Madeleine Mye

Om artikeln

Publicerad: 31 mar 2010 08:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: