sourze.se

Newsmill censurerar kritik av feminism

Nättidningen Newsmill åsiktscensurerar de debattörer som ifrågasätter nyfeminismen. Här får du själv avgöra - sunt eller inte?

Nättidningen Newsmill åsiktscensurerar de debattörer som ifrågasätter nyfeminismen. Här får du själv avgöra – sunt eller inte?

För någon vecka sedan hade jag en artikel om jämställdhet publicerad här på Sourze. Den lästes av många och skapade en hyfsad debatt.


Artikel om jämställdhet refuserad

Exakt samma artikel refuserades av Newsmills öppet nyfeministiska chefredaktör Karin Eder Ekman. "Den handlar inte om jämställdhet" var motiveringen. Män och kvinnor kan alltså inte diskutera jämställdhet ur ett manligt perspektiv? Jämställdhet gäller alltså bara kvinnor och kanske en och annan transa? Är det chefredaktör Karin Eder Ekmans nyfeministiska uppfattning?


Dennis-rättegången får inte ifrågasättas

Jag skrev sedan i kommentatorsfältet se bilden nedan i en artikel om Dennis-rättegången. Efter femton minuter var kommentaren borttagen trots att den på intet sätt bryter mot några pressetiska regler, vare sig sådana som Newsmill har eller några andra lagar eller regler.

Jag ansåg helt enkelt att det är ett stort problem att den svenska rättvisan har blivit för färgad av nyfeminismen. Att en hel bygd ifrågasätter rättvisans utslag måste ju bero på att någonting är fel. Jag var inte ute efter att förminska att två flickor har blivit våldtagna; tvärtom. Dessa rader ansågs alltså behöva åsiktscensureras:

"Efter att ha sett programmet igår om Dennis tycker jag att media blundar för det största och avgörande problemet. Folk i gemen saknar idag förtroende för rättsväsendet och den nuvarande lagstiftningen. Den nyfeminism som idag präglar lagar, domstolar, polis och åklagare saknar allt folkligt stöd. Det är avgörande att vi får ett sådant tillstånd att människor kan känna förtroende för att domstolarna dömer rätt och att lagarna överensstämmer med den allmänna rättsuppfattningen. Rättegångar som styckmordsrättegången, Billy Butt, Tito och den emot Stureplansprofilerna med flera har på ett avgörande sätt fått vanligt folk att inte längre lita på att det vårt samhälle gör är rätt och riktigt. Bättre rättssäkerhet och mindre nyfeminism är lösningen på hela problemet. Åsiktscensuren gäller mansrörelsen.”


Om jag vore ensam så vore kanske problemet litet. Men i Sverige har det på senare år vuxit fram en stor mansrörelse som har jämställdhet först på programmet. Många kvinnor har också gått med eftersom att de förstår att alla, kanske mest kvinnorna, förlorar på den nyfeminism som numera har blivit den övergripande statsideologin i Sverige.

Numera sorterar Newsmill ibland bort upp till hälften av alla kommentarer i debatter som rör genusfrågor. Jag vågar min hatt på att en stor del av det som censureras är kritik emot nyfeminismen och dess avarter. Tacka vet jag Sourze. Hos er är det fria ordet fortfarande fritt.


Om författaren

Författare:
Tommy Sandström

Om artikeln

Publicerad: 26 mar 2010 23:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: